Proiect unic în țară, județul Buzău va avea un program propriu de dezvoltare locală, după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

„Așa cum am anunțat la finalul ultimei ședințe a Consiliului Județean, săptămâna viitoare vreau să am consultări cu toate forțele politice. Asta pentru că, eu m-am gândit foarte bine, mergând prin teritoriu, discutând cu oamenii, văzând foarte clar, așa cum înțeleg eu problemele județului, din anumite puncte de vedere și mă refer la infrastructura rutieră, infrastructura de apă și canalizare, infrastructura școlară, chiar și managementul deșeurilor și m-am gândit că dacă, la nivel european și guvernamental s-au creat anumite facilități și proiecte pentru România și, în general, pentru UAT-uri, aș vrea, împreună cu forțele politice, și cred că voi avea consens, să lansăm la Consiliu Județean un program județean de dezvoltare locală în oglindă cu ce s-a întâmplat cu Programul Național de Dezvoltare Locală.”, a spus Petre Emanoil Neagu la Focus News.

Potrivit șefului CJ, Programul Județean de Dezvoltare Locală le va permite comunelor din Buzău să acceseze bani pentru proiectele pe care le implementează. Neagu spune că proiectul va fi în avantajul comunelor mici, cu bugete pe măsură și cu oportunități limitate de investiții.

În viitor, va fi elaborat un ghid special pentru ca UAT-urile să poată solicita fonduri.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *