Închisoarea de la Râmnicu Sărat, denumită „Puşcăria izolării totale” sau „Închisoarea tăcerii”, a fost una dintre cele mai dure închisori comuniste. Aceasta urmează să intre într-un amplus proiect de reabilitare și va fi deschisă publicului larg.

Deputatul liberal Gabriel Avramescu a anunțat pe pagina sa de facebook că proiectul de finanțare în valoare de 9 milioane de euro a fost aprobat.

,,O veste excelentă! A fost aprobat proiectul de finanțare, în valoare de 9 milioane de euro, pentru Memorialul „Închisoarea tăcerii” Râmnicu Sărat și Centrul educațional privind Comunismul în România.

Penitenciarul de la Râmnicu Sărat este unul dintre cele mai dure puncte ale represiunii comuniste. Închisoarea a fost construită în anul 1890, însă în timpul revoltelor din 1907 aici au fost închiși peste o mie de țărani, devenind ulterior temniță pentru cei care luptau împotriva comunismului.

Corneliu Coposu spunea că “Râmnicu Sărat a fost cel mai oribil loc de detenţiune pe care l-au inventat comuniştii. Mai ales, prin metodele aplicate, de o barbarie absolut incredibilă”. Toate aceste lucruri nu doar că nu avem voie să le uităm, ci trebuie să ni le asumăm ca fiind parte din istoria poporului român”, a scris Gabriel Avramescu pe facebook.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *