Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă, vijelii și grindină pentru mai multe localități.

România, lovită de vremea rea. Avertizare meteo de furtuni şi ploi 

ANM a emis duminică o informare meteo de furtuni şi ploi în toată țara, valabilă până luni dimineaţă. Meteorologii anunță ploi de peste 30 – 40 l/mp și vânt cu rafale de 45 – 50 km/h. De altfel, în cea mai mare parte a săptămânii viitoare va ploua, conform antena3.ro.

Informarea meteo de vreme rea este valabilă de duminică, ora 12.00 până luni, ora 10.00.

În intervalul menționat, ploile, mai ales sub formă de aversă, însoțite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a țării.

În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpații Meridionali și Orientali, local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp. 

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…50 km/h în sudul, centrul și estul teritoriului, precum și pe crestele montane.

În cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse – în general moderate cantitativ – în majoritatea zonelor.

Tipul mesajului : Informare meteorologică

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 16-04-2023Ora : 10:00Nr. mesajului:1
Intervalul : 16 aprilie, ora 12 – 17 aprilie, ora 10;
Zonele afectate : conform textului și hărții;
Fenomene : ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului;

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 16 aprilie, ora 12 – 17 aprilie, ora 10
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

 În intervalul menționat, ploile, mai ales sub formă de aversă, însoțite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a țării. În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpații Meridionali și Orientali, local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp.
Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…50 km/h în sudul, centrul și estul teritoriului, precum și pe crestele montane.

      Notă: În cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse – în general moderate cantitativ – în majoritatea zonelor.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *