Șeful Programului Alimentar Mondial a făcut o prognoză cumplită cu privire la lunile care vor urma, în special crize umanitare „catastrofale” pentru 2021, în ceea ce ar putea fi cel mai rău an de până acum ,relatează RT News. El a avertizat că aproximativ 270 de milioane de oameni „mărșăluiesc spre înfometare” și că, în unele țări, foametea este „la orizont”.

„2021 va fi literalmente catastrofal, pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului. Asta pentru că am cheltuit 19 trilioane de dolari, banii ar putea să nu fie, și cel mai probabil nu vor fi disponibili pentru 2021”, a spus David Beasley.

În august, șeful PAM a declarat că numărul persoanelor care se confruntă cu malnutriția ar putea crește cu 80% până la sfârșitul anului, avertizând de o „foamete de proporții biblice”, deoarece milioane riscă să moară de foame.

Între timp, UNICEF a prezis în luna mai că, în 118 țări cu venituri mici și medii, 1,2 milioane de copii sub vârsta de cinci ani ar putea muri în următoarele șase luni, din cauza accesului limitat la îngrijirea medicală.

Sursa foto –  Reuters / Khaled Abdullah;  Reuters / Darren Staples

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *