În urma articolului de zilele trecute, prin care relatam incidentul violent din comuna buzoiană Vadu Pașii, au apărut în spațiul public, imaiginile de la cheful vătafilor, de anul trecut. Petrecerile cu alcool și lăutari în cămiul cultural, au devenit un obicei pentru aleșii din comuna Vadu Pașii. Vezi VIDEO mai jos:

În ciuda restricțiilor de răspăndire a COVID-19, primarul și-a organizat petrecerea cu un invitați atât în acest an, cât și anul trecut.

Primarul comunei Vadu Pașii – Gheorghe Firon, a petrecut pe ritmuri lăutărești recitate de cunoscutul interpret de muzică lăutărească, Costeluș de la Buzău. Mai mult de atât, se poate observa cum primarul și câțiva consilieri, consumau băuturi alcoolice, cel mai probabil în timpul programului de lucru.

Activistul Buzoian a fost agresat de mai mulți bărbați, în frunte cu primarul, deoarece acesta a dorit să surprindă paranghelia

Revoltat de petrecerea primarului – Gheorghe Firon, cu ocazia zilei de onomastică, activistul civic Nițu Robert Gabriel (activistul buzoian), a decis să imortalizez cheful vătafilor din comuna buzoiana Vadu Pașii, susținut în timpul programului de lucru, chiar în Căminul Cultural din vecinătatea Primăriei Vadu Pașii.

Vezi VIDEO mai jos, cu imaginile de după incident.

Potrivit Activistului Buzoian, totul s-ar fi întâmplat ziua în amiaza mare, în jurul orei 14:30, atunci când acesta a decis să se deplaseze în comuna buzoiană Vadu Pașii, pentru a realiza un videoclip pentru urmăritorii săi. Acesta dorea să prezinte absența funcționarilor publici din Primăria Vadu Pașii, prezenți în Căminul Cultural, petrecând cu alcool, ziua onomastică a primarului Gheorghe Firon. Douăzeci de persoane se aflau în incinta Căminului Cultural.

,,Totul s-a petrecut în curtea Primăriei Vadu Pașii, erau 7-8 bărbați, în frunte cu primarul, am vrut să fug, însă mi-au pus piedică, am căzut, și au început să mă lovească cu pumnii și picioarele. Unul dintre ei mi-a furat telefonul cu care filmam, iar apoi l-a distrus într-o bordură. Această scenă fiind imortalizată chiar de o cameră de supravehere a Primăriei. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că încă sunt în viața, mă așteaptă copii acasă, nu le voi putea spune ce am trăit astăzi.”- spune Nițu Robert Gabriel, activist civic.

Luat la bătaie chiar în prezența polițiștilor

Chiar dacă polițiștii erau prezenți la fața locului, primarul nu s-a sfiit să-i mai aplice o lovitură de corecție activistului, aceasta fiind considerată ca probă în dosar.

Telefonul a ajuns în WC

Primarul este acuzat de mai mulți actviști din țară, de abuz în serviciu(deoarece în timpul programului, nu era la locul de muncă și consuma bputuri alcoolice) și delapidare (deoarece căminul cultural se închiria contra-cost). Mai mult de atât, pe numele primarului se va deschide un dosar penal pentru încălcarea restricțiilor de răspândire a virusului Sars-CoV-2.

Samsung S21 ultra

,,Telefonul a ajuns în bucăți, chiar în WC-ul din curtea interioară a Primăriei Vadu Pașii, însă polițiștii criminaliști au mai recuperat câteva bucăți din acesta pentru a recupera videoclipurile de pe telefon.” – ne-a mai povestit Nițu Robert Gabriel, activist civic.

Patru persoane au fost identificate după actul de agresiune fizică

Potrivit informațiilor furnizate de biroul de presă al IPJ Buzău, un număr de patru persoane cu vârstele cuprinse între 35 și 54 de ani, au fost identificate, în urma unui apel telefonic al activistului civic (activistul buzoian), prin care solicita că ar fi fost victima unei agresiuni fizice. Polițiștii vor strânge probe și vor face cercetările necesare.

Au existat și martori, însă aceștia au preferat să spună că nu știu nimic, și n-au văzut nimic, tipic românesc.

Primar: ,,Eu nu pot să dau niciun fel de detalii!”

Contactat de noi, primarul nu a dorit să ne furnizeze niciun fel de detalii privind incidentul.

Ambulanța a ajuns la 7 ore după primul apel la 112

Ambulanța a fost solicitată în jurul orei 15:00, iar după aproximativ 7 ore, activistul a fost preluat din fața sediului de poliție, iar acesta a prezentat traumatisme caranio-cerebrale, traumatisme la membrele superioare și traumatism de coloană cervicală, aceasta fiind transportat la Spitalul Județean Buzău, pentru investigații amănunțite.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru loviri și alte violențe, și distrugere.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *