Autoritățile din Râmnicu Sărat suspectate că au incendiat groapa de gunoiFoto: arhivă

O situație deosebit de gravă a captat atenția publicului, într-un incident care a lăsat pompierii luptând cu flăcările timp de trei zile la o groapă de gunoi din Râmnicu Sărat. Conform informațiilor furnizate de martori și de firma de securitate implicată, există acuzații serioase că autoritățile locale ar fi responsabile pentru incendiu.

Paznicul de la groapa de gunoi, angajat al firmei Force Security și subordonat al Acvaterm, ar fi incendiat duminăc noapte după miezul nopții groapa de gunoi, cu ajutorul unor bidoane de benzină, conform unor relatări ale surselor noastre care susțin că incendiul a fost provocat intenționat.

Într-un efort șocant, paznicul din subordinea Primăriei Râmnicu Sărat ar fi răsturnat benzină peste depozitul respectiv pentru a intensifica arderea.

Angajații care se aflau la un punct de lucru al Companiei de Apă Buzău, situat în proximitate, au alertat serviciul de urgență 112 la ora 6 dimineața, semnalând incidentul. Potrivit acelorași surse, oamenii din zonă susțin că autoritățile locale ar fi avut un interes în a face dispărute deșeurile vegetale prin incendierea groapei de gunoi.

Informațiile obținute de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău confirmă că pompierii au fost solicitați duminică dimineață și, cu toate eforturile depuse, flăcările nu au putut fi stinse până în acest moment, acestea continuând să arze mocnind și după 3 zile.

Acuzațiile grave aduse autorităților locale vor fi cu siguranță investigate pe măsură ce situația evoluează, iar comunitatea rămâne îngrijorată de impactul acestui incendiu asupra mediului și a sănătății publice.

Update 20.48: Primarul din Râmnicu Sărat a oferit un punct de vedere pentru ziarul nostru, spunând că a da foc platformei este o idee proastă: ”Este adevărat că este în interesul nostru să avem o platformă pentru vegetale pentru a nu le transporta în altă parte și a oune râmnicenii să plătească! Dar avem deja această platformă și lucrurile funcționează! Aveam loc suficient să mai depunem deșeuri vegetale mai ales că până în vară, prea multe deșeuri nu mai aveam de unde depune! A da foc acestei platforme ar fi fost o idee proastă pentru noi, ținând cont de problemele pe care le-ar fi provocat această situație! Deci doar cineva fără logică poate crede că noi am dat foc! Sigur voi face plângere penală pentru ca vinovatul să fie identificat și să plătească pentru fapta lui!”

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *