Din luna mai a.c., purtarea măștilor de protecție în transportul public a devenit obligatorie, iar numărul maxim de persoane din autobuze nu trebuie să depășească numărul locurilor de pe scaune.

 În pofida restricțiilor, la orele după-amiezii, pe străzile din municipiul Buzău, am zărit mai multe autobuze pline până la refuz cu pasageri.

Autobuzul nr.10, Zona Industrială

Oamenii se îmbulzesc în transportul public, pentru că vor să ajungă la timp la serviciu sau la instituțiile de învățământ. „Autobuzule ar trebui să meargă mai des.”, a spus un pasager. „Se întâmplă de obicei după-amiaza, atunci când elevii ies de la școală și muncitorii din Zona Industrială ies de la serviciu.”; „Ne grăbim la lucru, nu putem sta după următorul autobuz!”.

În plină pandemie, sute de navetiști își pun zilnic sănătatea în pericol pentru a se duce la muncă. Este și cazul muncitorilor din Zona Industrială.

Conducerea societății a suplimentat numărul autobuzelor, dar chiar și așa, cei mai mulți dintre muncitori continuă să călătorească unul lângă celălt expunându-se pericolului.

Autobuzul nr.14, Buzău – Țintești – Maxenu – Smeeni – Călțuna

În acest caz, nu este vina călătorilor, ci a șoferului, care a permis și a plecat din stație cu autobuzul aglomerat. Șoferul riscă să se aleagă și cu o amendă, și fără loc de muncă.

Cetățean: ,,Aici nu mai este Covid? Stăm unul lângă celălalt, este supraplin!”

Angajată fabrică: „Dacă ne-ar băga două autobuze ar fi ok, dar așa, stăm unul lângă celălalt.”

Surse din cadrul Trans Bus Buzău, ne-au declarat următoarele: ,,De mâine, pe ruta nr.14 vor fi introduse autobuze VOLVO cu capacitate mai mare.

Contactat de noi, directorul societății Trans Bus – Gică Toader, nu a dorit să ne dea explicații.

În ultimele 14 zile, în municipiul Buzău, s-au înregistrat un număr de 211 noi cazuri de infecție cu coronavirus, iar în județul Buzău, au fost înregistrate 417 noi cazuri infectate cu coronavirus.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *