Șpăgile pentru jurnalișit cu prețul tăcerii au devenit o normalitate la Buzău. Noi am pățit-o cu un edil care era „binevoit” să ne ofere un contract „baban” din bani publici sub pretextul promovării. În realitate, trebuia să oprim demersurile invetigației noastre și să ștergem totate articolele care nu-i erau pe plac.

Investigațiile jurnalistice au deranjat și au scos întotdeauna afaceri dubioase și obscure al aleșilor locali. În urma unei investigații, primarul din Balta Albă a stopat pentru o perioadă achizțiile cu propria firmă deținută prin interpuși, însă la sfârștiul lunii decembrie, „noaptea pe fulgerătură” a îndesat mai multe achiziții în Sistemul Electronic de Achizții Publice, unele fiind valabile pentru lunile din urmă.

De la publicarea investigației, edilul ne-a dat „termen” prin interpuși să purtăm o discuție privată pentru cumpărare și „împăcare”. Evident că nu am preferat să acceptăm o asemenea „asasinare” asupra libertății presei și am refuzat în repetate rânduri solicitările.

Un alt interpus, o altă șpagă

Politicienii buzoieni sunt dispuși să recurgă la orice fel de gesturi pentru a stopa și a compromite un jurnalist care nu acceptă să fie cumpărat. Inițial, îți este căutat istoricul, viață personală, părinți, frați, iubită sau prieteni.

S-a recurs la amenințări asupra persoanelor dragi, filaje la cafenele din oraș și chiar amenințări directe din partea politicienilor locali. Și uite că tot nu ne-am oprit!

Așa au ajuns și la unul dintre amicii mei – Flavius (nume de cod pentru a nu-i declina identitatea), dorind să ne cumpere tăcearea, unul dintre apropiații edilului din Balta Albă(V.G.), subordonat al acestuia în cadrul primăriei, l-a contactat pe acesta pentru a-i propune un troc de „pace” cu publicația în schimbul unui contract pe bani publici.

Am refuzat „ultimatumul” edilului și am fost dați în judecată pentru denigrare

Marin Ionel alături de George Sava, cel care ar fi „împrumutat” o șpagă de 350.000 de EURO de la un subaltern

Am refuzat categoric propunerea edilului din Balta Albă, astfel, în luna ianuarie am fost trimiși în judeactă, în civil, de către primarul Marin Ionel prin cabinetul de avocatură – Răzvan Gheorghe, apărătorul PSD, pardon al primarilor PSD din județ. După aproape cinci luni, magistrații de la Judecătoria Buzău nu au dat vreun termen, semne că justiția încă mai funcționează la Buzău.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *