Pe premisa: ,,ce-am găsit al meu să fie!”, doi tineri de etnie au decis să își însușeacă portofelul pierdu de un buzoian și să se facă nevăzuți.

Spiritul civic al oamenilor poate fi pus cu uşurinţă la încercare atunci când arunci în calea lor un portofel plin cu bani. Dacă unii ar merge numaidecât la secţia de poliţie pentru a-i declara, alţii ar băga cu uşurinţă banii în buzunar fericiţi că a dat norocul peste ei. Dacă până acum ceva timp, totul era lăsat la voia alegerii, acum există o lege care te cam obligă să faci ce e corect, altfel ajungi după gratii.

,,Ieri in jurul orei 15.30 am pierdut portofelul cu acte si bani la magazinele de piese Auto din Micro 14. La 5 minute a rost ridicat de un cetatean care s-a urcat in Audi a6 de culoare gri si numere de Italia. In jurul orei 17:00 a fost vazuta masina intorcand in intersectia de la frizeria la Colt din micro14.Rog daca cineva cunoaste masina sau propietarul sa imi scrie in privat.Actele si cardurile din interiorul portofelului de culoare neagra barbatesc sunt pe numele Leu Valentin”, ne-a scris păgubitul.

Noul Cod Penal spune la Art. 243 că însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor se pedepseşte.

„Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine. Împăcarea înlătură răspunderea penală”, scrie în Noul Cod Penal.

La acest moment, polițiștii buzoieni încearcă să identifice persoanele bănuit de furt.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *