Datele Comisiei Europene arată că România e ţara din UE cu cei mai mulţi morţi în accidente rutiere: 99 la 1 milion de locuitori. Datele IGPR arată că în accidentele rutiere înregistrate în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020 au decedat 1.475 de persoane si 5.149 au fost ranite grav, în contextul în care restricțiile impuse de pandemiei au contribuit la o scădere semnificativă a traficului rutier.

Foarte mulți soferi conduc haotic, dar starea jalnică a șoselelor contribuie la gravele accidente care au loc la noi în România. După cum probabil știți, nici județul Buzău nu duce lipsă de drumuri distruse și problema cea mai gravă e că de multe ori era să ne pierdem viața din cauza craterelor și a carosabilului neconform. Pe lângă taxele și impozitele anuale, pe care suntem obligați să le plătim, se mai adaugă sume importante, tot din buzunarul nostru, necesare reparațiilor destul de frecvente a mașinilor personale.

Un important pod rutier, cunoscut sub denumirea de „podul de la Bariera Ploiești” sau „podul de la Lukoil”, a ajuns într-o stare jalnică și nimeni nu face nimic. Mai vin muncitorii și peticesc craterele din carosabil, dar la câteva ore totul este ca înainte sau mai rău. Ținând cont că pe acolo trece DNE85, traficul este unul intens, dar acest lucru nu prezintă interes pentru administratorul drumului. În imaginile de mai jos se poate observa doar un sens de mers (spre Ploiești), cel mai grav, dar nici benzile celelate nu sunt într-o stare prea bună!

Atenție, pericolul de accidente este ridicat! Motocicliștii, în special, se pot accidenta mortal datorită adâncimii craterelor!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *