Ședința CLM a avut loc astăzi, 27 octombrie, în amfiteatrul din Parcul Tineretului. În cadrul acestei ședințe primarul și viceprimarii orașului Buzău și-au depus jurământul, însă nu toți jurnaliștii au avut acces la aceasta. Printre ei se află și reporterul Stiri din Surse Buzău – Orjan Vlad Ștefan.

Directorul Poliției Locale Buzău, a coordonat permanent acțiunea polițiștilor locali.

La prima încercare de a intra în Amfiteatrul din Parcul Tineretului, acesta a fost oprit cu forța într-un mod violent de către polițiștii locali. La întrebarea „De ce îmi restricționați accesul?”, organele competente i-au răspuns că el nu este trecut pe lista respectivă.

Video: newsbuzau.rohttps://www.facebook.com/newsbuzau/videos/348622476406872/

Polițistul local din imaginea de mai jos, a făcut selecția între cine intră și cine nu, acesta nu a dorit să își decline identitatea, așa cum spune legea 155/2010.

Iar aici vine partea interesantă. Cine și de ce a fost trecut pe această listă?

Potrivit viceprimarului – Ionuț Sorin Apostu, nu a existat nicio listă privind accesul în incinta Amfiteatrului, iar polițiștii locali nu au putut să dea nicio explicație.

Video: newsbuzau.rohttps://www.facebook.com/newsbuzau/videos/826925164728485/

Din nefericire, la această adunare a avut acces doar presa plătită de Primăria Municipiului Buzău. Însă spiritul civic m-a împins să încerc totuși să ajung cât mai aproape de Amfiteatru. Trecând de bariera păzită de polițiștii locali, unul dintre aceștia m-a împins și a avut un comportament demn de un lacheu comunist, probabil vârsta acestuia ne poate confirma acest lucru. Unul dintre polițiștii locali, mi-a reproșat că gestul a fost unul provocator.

Mai mult de atât, am apelat la 112 pentru a sesiza că în amfiteatru se află mai mult de 50 de persoane, însă reprezentanții IPJ Buzău nu s-au sinchisit să trimită niciun echipaj.

În ultima perioadă, primarul municipiului Buzău – Constantin Toma, încearcă manipularea presei locale, atât cu bani publici, cât și cu amenințări la adresa celor neaserviți lui.

Mecanismele cenzurii în perioada comunistă

„În presa literară funcționa autocenzură, modelul fricoșilor, al oportuniștilor”, probabil așa dorește și primarul C-tin Toma să transforme presa de la Buzău.

Atașăm art. 30 – Libertatea de exprimare din Constituția României.

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *