Situație disperată în localitatea buzoiană Beceni. Ursul a dat iama în ultimele zile la mai multe gospodării și la mai multe stâne din localitate.

Spre exemplu, în jurul orei 23:00, ursul a dat iama la o stână din satul Cărpiniștea, comuna Beceni. S-a cerut ajutorul autoritățile prin apelul unic de urgență 112, drept pentru care s-a emis și mesaj RO-ALERT.

„Suntem disperați, nu știm ce să mai facem, intră peste noi în casă. După ce m-am asigurat că ursul nu mai este am fost afară să adun toate oile pentru că au fugit care încotro. La aproximativ 20 de minute, m-am întors spre gospodărie însă am dat nas în nas cu ursul. Era la cămară unde mânca brânza și zerul. Am rămas îngrozit, nu știu cum de am scăpat, s-a ridicat în picioare, am fugit pe scară și m-am suit pe casă, era mare cam până la strașină. Are mai bine de 400 de kg”, povestește ciobanul.

Potrivit spuselor bărbatului, urusul i-ar fi mâncat 5 oi, urmând ca în cursul zilei de mâine să constate și restul pagubulor produse de urs.

Primarul din Beceni „a fugit” în… Grecia

S-a încercat formarea unei comisii pentru lichidarea ursului, însă primarul nici măcar nu răspunde la telefon, fiind plecat în concediu în Grecia, iar viceprimarul s-ar fi plâns jandarmilor că nu i-ar fi fost delegată nicio atribuție, edilul Adrian Burlacu plecând noaptea pe fulgerătură în concediu, fără ca să anunțe pe cineva.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *