Un asistent medical din Constanța a decedat la câteva ore după ce fusese vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2. Se pare că acesta avea probleme cu băutura, consumul de alcool fiind contraindicat pentru o perioadă după vaccinare.

Legiștii au efectuat autopsia iar rezultatele finale vor fi gata abia după 30 de zile, însă cauza oficială a morții este infarctul. Persoanele apropiate bărbatul susțin că acesta avea probleme cu băutura, transmite observatornews.ro. Bărbatul în vârstă de 48 a decedat la spitalul din Mangalia în cursul serii de marți. Acesta fusese vaccinat împotriva COVID-19 în cursul zilei de luni.

Asistentul medical ar fi avut probleme cu băutura!

Specialiștii recomandă ferm ca o perioadă după vaccinarea împotriva COVID-19 persoana care a primit serul să nu consume alcool. Asistentul medical completase înainte de vaccinare o declarație pe propria răspundere – un chestionat-tip de la DSP.

În acest caz, autoritățile au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

76.400 de persoane, vaccinate împotriva COVID-19 

„Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 7 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 17.846

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) –  76.400.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 62 reacții comune și minore, dintre care:

– 27reacții de tip local;

– 35 reacții generale.

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 264 reacții comune și minore, dintre care:

– 119 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 145 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);

*Menționăm că alte 5 reacții sunt în curs de investigare. Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, arată un comunicat transmis pe vaccinare-covid.gov.ro.

Sursă: gandul.ro

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *