KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Protest al mai multor persoane din comuna Scorțoasa, care trăiesc din ajutorul social. Noul edil al comunei, Vasile Săcui, a „îndrăznit” să-i cheme la muncă pe oamenii pe care primăria îi întreține din fondurile proprii. Instituția a demarat programul de curățenie generală și i-a chemat pe beneficiarii de ajutor social să muncească alături de cei de la salubritate și cei de la spații verzi.

Mesaj localnic: „Felicitări domnului primar pentru inițiativa de a-i scoate la muncă. Se vede ceva în doar câteva săptămâni. Cât despre indivizii care fac așa ceva , cei 7 ani de acasă lipsă își spun cuvântul. Urât, așa ceva trebuie pedepsit”

Primar Vasile Săcuiu: „Sincer nu m-a preocupat, nici nu m-a frământat cine a făcut-o și de ce. Sper să fac cât mai multe lucruri bune în comună, iar ei să aibă ce scrie”

Cine nu vine la muncă, nu mai primește ajutorul social!

Învățați să primească bani și să nu facă nimic, când au aflat că trebuie să muncească pentru ajutorul social, mai mulți cetățeni din din Scorțoasa au ieșit în stradă și au scris cu graffiti o „urare” pentru primarul comunei. Ei au aflat că noul edil a decis să înceapă un program de curățenie în care să fie și ei implicați, iar decizia i-a nemulțumit. Edilul le-a transmis că dacă refuză să muncească își vor pierde banii, conform legii.

„(…)în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Primăriei Scorțoasa, conform prevederilor legale în vigoare”, potrivit surselor noastre din Primăria Scorțoasa.

Alegerea unui nou primar nu le-a picat bine locuitorilor comunei Scorțoasa, ce au statutul de asistați social.

La alegerile locale din luna septembrie a.c., Vasile Săcuiu (fost cadru didactic și viceprimar la Scorțoasa) a obținut 572 de voturi față de 391 cât a luat Aurora Radu (candidat independent susținut de PSD).

Luna septembrie a venit cu vești proaste pentru cetățenii din comuna Scorțoasa care trăiesc din ajutorul social. Aceștia au aflat că trebuie să presteze muncă pentru banii pe care îi încasează, iar acest lucru i-a revoltat până în măduva oaselor, pentru că, nu-i așa(?!) până acum oamenii au primit bani fără să facă nimic.

Programul Curăţenie generală a fost demarat pentru că de mai mulți ani comuna se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce privește curățenia. Asistații social ar trebui să se alăture autorităților locale, însă unii dintre aceştia au declarat că au probleme de sănătate şi că nu li se pare normal să fie scoși la curăţenia spaţiilor publice din comună.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *