Acum câteva zile am făcut un articol despre gunoaiele aruncate pe lacul din Parcul Marghiloman, dar din nefericire ce s-a întâmplat acolo nu este un caz izolat. Unii buzoienii zici că își pun ambiția să distrugă absolut totul din jurul lor. Astăzi am primit câteva imagini care ne-au lăsat un gust amar. Noile spații de relaxare amenajate în Parcul Tineretului din Buzău au fost și ele umplute de mizerie. Gunoaiele, cojile de semințe și ambalajele lăsate în urmă de grupurile de persoanele care se strâng pentru socializare, nu ne dovedesc decât că suntem înconjurați de niște oameni care îsi merită soarta. Orice încercare de a aduce acest orășel la normalitate, se pare că este barată de comportamentul de pivniță al unor locuitori.

Acțiuni de ecologizare făcute degeaba

În ultimii ani, s-au strâns voluntari și au încercat să scoată Buzăul din mizerie. Mai multe grupuri au încercat să dea exemplu și au periat câteva zone din județ, dar eforturile lor se pare că au fost în zadar. O mână de oameni, nu au putut birui, în lupta cu nesimțirea și prostia. După ce au fost strânse tone de gunoi, la scurt timp, în locurile respective a reapărut același peisaj, care ne dovedește că avem figuri de lux, dar comportamente care lasă de dorit.

Marșul Curățeniei Buzău

Anul trecut, în luna august, a fost organizat chiar și un eveniment de ecologizare și de conștientizare privind menținerea curățeniei în oraș. Sportivi, tineri și buzoieni de toate vârstele, s-au adunat pentru a face un apel la normalitate și pentru a promova un comportament civilizat. Ne-a bucurat numărul mare de participanți și implicarea acestora, dar din păcate aceștia reprezintă o minoritate, care se luptă cu morile de vânt.

Din nefericire, foarte multe zone din Buzău sunt pline de gunoaie și se pare că nu vom avea un oraș curat prea curând. Rugăm autoritățile să-și facă treaba și să se implice cu adevărat în această luptă!

„Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” — Mahatma Gandhi

One thought on “Aruncatul gunoaielor, noul sport local. Buzoienii lasă prăpăd în urma lor”
  1. Bineînțeles că sunt gunoaie. Asta rezultă cand incompetența și frica „perechilor adolescentine” de peste 50 de ani ale asa zisei poliții locale, iese la iveală în orice împrejurare!
    Va provoc ca într-o dupa-amiaza de weekend sa iesiti la plimbare în parcurile menționate în articol, sa identificați (daca aveti noroc) o astfel de „pereche”, sa parcurgeți plimbarea în urma lor si sa constatați „agilitatea” cu care sancționează orice derapaj al concetățenilor noștri mai mult sau mai putin educați (incluzând aici și copii lor, în special).
    Apoi o sa puteti răspunde singuri la orice nedumerire ati avea vizavi de curățenia orașului, în orice colț al lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *