Dacă ritmul infectărilor se va menţine în continuare ridicat, masca ar putea deveni curând obligatorie pe stradă şi în România, a declarat joi seara, la Digi 24, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

„Clar este posibil să ajungem şi la asta, nu vreau să se interpreteze şi să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situaţia nu intră sub control şi dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri”, a declarat Raed Arafat, joi seara, la Digi24.

Reamintim că în prezent purtarea măştii este obligatorie în România şi în aer liber dacă este vorba despre zone aglomerate, în anumite intervale de timp. În anumite judeţe cu rate mari de infectare se discută deja despre obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice în special în localităţile ce ar putea fi vizate de carantină.

„Este o boală pentru care măsura de prevenire este atât de simplă: mască, distanţare, respectarea unor reguli de bază de igienă. Dacă toţi purtăm mască acolo unde trebuie şi respectăm regulile, deja reducem semnificativ răspândirea şi putem să stopăm o răspândire exponenţială”, a conchis Raed Arafat.

„În curând este posibil să se ajungă la acest lucru (obligativitatea purtării măştii şi în spaţii deschise – n.r.) în unele zone, dacă cifrele continuă să crească”, a concluzionat Raed Arafat.

Sursa foto – Capital.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *