În data de 29 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
Astfel, pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 58.000 de lei.

Din totalul acestora, 51 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 35 pentru neportul centurii de siguranţă, 9 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, 12 pentru abateri săvârşite de pietoni, iar 37 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 13 de permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.
Dintre acestea, 12 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, unul pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Cea mai mare viteză – 175 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 31 de ani, din Bucureşti, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au scos din trafic doi şoferi prinşi băuţi la volan. Aparatele etilotest au indicat valori de 0,46 şi 0,57 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În cazul celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *