Ultimele ploi au dat peste cap viața comunităților buzoiene de la munte. La Lopătari, apele învolburate au rupt podurile din tuburi, care asigurau accesul rutier peste râul Slănic, dinspre centrul localității spre satele de pe malul drept.

Două punți pietonale intacte, dar vechi, permit încă legătura cu localitățile Vârteju, Chirani şi Săreni.

Este pentru a doua oară de la începutul lunii decembrie când apele învolburate distrug podul de tuburi, lăsându-i fără acces cu maşinile sau căruţele pe cei aproximativ o sută de locuitori.

Atunci, calea rutieră a fost refăcută după trei zile de la revenirea debitului apelor la cote care au permis intrarea utilajelor în albie.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220726157801629&id=1167343132

Probleme au și localnicii din Odăile și Brăești. Apele umflate ale pârâului Bălăneasa au rupt drumul la podul aflat în lucru la Bozioru.

În urmă cu două săptămâni, podul de tuburi de la ieșirea din Bozioru a fost luat de apele umflate ale râului Bălăneasa și a fost reparat după trei zile.

Ca și atunci, navetiștii din satele situate mai sus de Bozioru au fost anunțați pe Facebook că pot ajunge, la nevoie, în orașul Buzău folosind drumul prin Odăile – Cănești – Berca.

Sursa- Stiri de Buzau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *