Activistul Buzoian, Nițu Robert Gabriel, a mers astăzi la sediul Gărzii de Mediu Buzău din str. Nicolae Titulescu, pentru a sesiza mai multe probleme legate de poluarea mediului din jud. Buzău.

Inițial activistul a mers în data de 2 decembrie. Acesta a constat că autoturismele instituției nu erau la sediul Gărzii de Mediu, iar instituția era închisă cu lacătul.

Astăzi, 30 decembrie, Activistul Buzoian a mers din nou la sediul Gărzii de Mediu Buzău, dar a avut parte de o surpriză. În jurul orei 13:00, niciun angajat nu se mai afla în instituție, în condițiile în care programul este până la ora 14:00. Mai mult de atât, autoturismele au fost „trecute” pe persoană fizică, deoarece acestea sunt folosite de angajați ca pe un bun propriu.

Activistul Buzoian: “Delapidare și abuz în serviciu. Încasează bani ca și cum ar fura”

Activistul civic, Nițu Robert Gabriel, atrage atenția că angajații Gărzii de Mediu nu-și respectă programul și se folosesc de autoturismele instituției în timpul liber.

,,În conformitate cu HG 301/2012 și Legea 333/2003 putem solicita să se verifice camerele de supraveghere cu data și ora, și pe ultimele 30 de zile, întrucât angajații instituției folosesc autoturismele instituției în interes personal și săvârșesc faptele de delapidare și abuz în serviciu. Delapidare pentru că se folosesc atât de bunul statului cât și de combustibilul acestuia și abuz în serviciu pentru că folosesc în mod abuziv autoturismul statului. Angajații care trebuiau să fie la program, aici, își însușește niște foloase necuvenite de la statul român pentru că nu-și respectă programul de muncă, iar banii aceea sunt ca și cum ar fura”, spune Activistul Buzoian, Nițu Robert Gabriel.

Printre altele, Activistul Buzoian este deranjat că în instituție a fost restricționat accesul, iar pentru a pătrunde în sediul instituției trebuie să fie însoțit de un angajat al instituției. Pe de altă parte a fost interzis fotografiatul și înregistratul video în instituție.

Carmen Ichim: “Eu sunt în concendiu!”

Șefa „eternă” de la Garda de Mediu Buzău, susține că se află în concediu și va verifica cele sesizate de Activistul Buzoian.

,,Sunt în concediu și nici nu sunt în localitate. O să vedem pe urmă dacă a fost așa. Mașinile sunt în curtea instituției. Haideți să fim noi ăia mai omenoși și să lăsăm de la noi acum, ca de sfârșitul anului și ne auzim la sfârșitul anului. Bine?”, a spus Carmen Ichim, directoarea GNM Buzău.

Am verificat și noi dacă se află vreo mașină în curtea instituției, însă curtea interioară era goală.

Doar femeia de serviciu mai era în instituție

În jurul orei 13:30, femeia de serviciu a ieșit și a închis poarta instituției.

,,Nu mai este absolut nimeni!”, a spus femeia de serviciu.

Când Garda de Mediu este în vacanță, se dă startul ilegalităților

De regulă, în județul Buzău ilegalitățile sunt comise pe timpul nopții sau în zilele de weekend, pentru că în aceste zile reprezentanții Gărzii de Mediu și a Gărzii Forestiere sunt în „vacanță”.

Vă dau două exemple concrete constatate:

  • O zi de duminică seara, un buldoexcavator al Primăriei Mărăcineni îngropa mai multe gunoaie într-o groapă de gunoi ilegală din albia râului Buzău.
  • În această vară, într-o zi de duminică, mă aflam în localitatea Pleșești, pe un drum forestier ce duce spre localitatea Găloiești din jud. Vrancea, și am observat mai multe căruțe pline cu lemne care făceau calea întoarsă din cauza Duster-ului de culoare maro, crezând că Garda Forestieră a organizat o acțiune specială de „duminică”. În zonă, este cunoscut faptul că polițiștii primesc comision, iar în timpul transporturilor de lemn pe drumurile publice, polițiștii sunt plecați în alte localități. Mai mult de atât, unii localnici susțin că cei care nu cotizează sunt opriți și sancționați de polițiști.

Activistul Buzoian sesizează de ani buni poluarea râului Buzău printr-un canal cu ape reziduale din Zona Industrială. Vezi VIDEO mai jos:

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *