Sutație dezastruasă în municipiul Râmnicu Sărat. Angajații Acvaterm sunt jigniți, scuipați și chiar agresați fizic, pentru simplul fapt că își fac meseria.

După ce municipalitatea a decis să emită un HCL pentru organizarea parcărilor din oraș, au apărut și problemele.

Angajații Acvaterm ni s-au plâns că în ultima perioadă cetățenii i-au agresat și au rupt caracatița de pe roată.

Cei 6 angajații de la parking au întâmpinat în ultima perioadă o serie de probleme cu locuitorii municipiului Râmnicu Sărat. După ce au fost bătuți, scuipați sau jigniți, au decis să ne ceară ajutorul, că poate, poate, municipalitate se va gândi să modifice Hotărârea de Consiliu Local.

,,Au mai fost cazuri când l-au bătut pe un angajat, și-a dat demisia după. Într-un alt caz au tras niște romi de o caracatița cu o dubă și a zburat într-un părculeț, gata să omoare pe un bătrân. Nu ne protejează nimeni, nici măcar Poliția Locală, trec pe lângă noi și ne tratează cu indiferență. Dacă sunt agresat și sun la locală, până vin ei, mă bagă în portbagaj și mă duc la Pleșești, unii n-au minte multă”, ne-a declarat unul dintre angajații de la parking.

Întrebat de noi, angajatul ne-a declarat că are un salariu minim pe economie de 1600 de lei, iar concluzia noastră este că pe un salariu mizer, ajungi să înduri multe.

Soluție

Soluția este ca unul dintre consilierii locali municipali să aducă pe ordinea de zi a municipalității modificarea HCL privind parcările publice și rezidențiale. În mod normal, angajații parking trebuie însoțiți de un echipaj al Poliției Locale care să fotografieze autovehiculul și care să-i sancționeze pe conducătorii auto care nu scot din buzunar 2,5 lei.

Există și locuri unde angajații parking se tem să intervină chiar și cu poliția locală de față

Același angajat s-a plâns că sunt și zone unde nu se poate interveni. Spre exemplu zona centrală unde mai multe persoane de etnie romă joacă la aparate la un cunoscut bar din municipiu.

Sunt și zone unde locurile de parcare au fost trasate prost

Spre exemplu pe str. Toamnei, locurile de parcare au fost trasate pe parte stângă, chiar dacă Comisia de Siguranță Rutieră a decis să fie trasate pe partea dreaptă. Astfel, angajații parking au realizat că nu pot bloca roțile, deoarece mașinile sunt parcate la bordură, rare sunt cazurile când pot bloca mașinile cu volan pe dreapta.

Rămâne de văzut dacă municipalitatea va decide schimbarea HCL și mutarea locurilor de parcare de pe partea stângă, pe dreapta.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *