Peste 2.000 de consumatori din localitatea Cozinei, jud. Buzău, sunt afectați de apa contaminată care este furnizată pe rețeaua de apă potabilă a Companiei de Apă Buzău.

Alte localități din județul Buzău se află în aceeași situație, dar autoritățile țin la secret, dat fiind faptul că Compania de Apă Buzău este deținută prin interpușii primarului PSD-ist Constantin Toma.

Spre exemplu, directoarea Companiei de Apă Buzău – Simona Săvulescu, este fosta directoare executivă al Grup Romet, societate falimentată de primarul municipiului Buzău – Constantin Toma, pe când era om de afaceri. Sunt și alte exemple la vârful instituției, însă nu acesta este subiectul principal.

Oamenii din zona rurală a județului se plâng de calitatea proastă a apei, nefiind tratată corespunzător, iar investițiile fiind făcute doar pe hârtie. Compania de Apă a preluat o mare parte din investițiile UAT-urilor, însă investițiile de sute de mii de euro au fost făcute doar pe hârtie, spun oamenii nemulțumiți.

Spre exemplu, oamenii din localitatea Tulburea au rămas fără apă potabilă după ce Compania de Apă Buzău a pus monopol asupra furnizării de apă. Inițial, Compania de Apă Buzău ar fi semnat contracte în alb cu localnicii, fiind vorba despre un preț de 3 lei metrul cub, dat fiind faptul că localnicii beneficiau de aceeași apă prin cădere până în momentul respectiv. Ei bine, oamenii s-au trezit că prețul apei potabile, care de fapt este contaminată, este de 9 lei metrul cub, iar apa este de o foarte proastă calitate.

Zilele trecute, Direcția de Sănătate Publică Buzău a luat probe de apă din localitatea Tulburea, iar rezultatul a fost „apa este contaminată”. Totuși, până la acest moment, Compania de Apă Buzău sau vreo instituție nu a anunțat populația că apa nu este bună de consum.

Una dintre principalele probleme este aceea că bazinele de colectare a apei nu au mai fost spălate în ultimii 3 ani, acestea fiind adevărat focare de infecție, mâlul fiind vizibil pe pereții bazinelor, cât și pe fundul acestora.

Mai toți oamenii din comună și-au cumpărat mașini de spălat noi după ce s-au defectat

Oamenii susțin că investițiile s-au făcut doar pe hârtie, iar apa este mult mai proastă ca înainte, atunci când beneficiau gratis de aceasta, prin cădere.

„Nu mai putem spăla hainele albe cu această apă, se îngălbenesc. În ultima perioadă mai toți din satul acesta ne-am cumpărat mașini noi de spălat. Ce era supraplus în bazinele de pe deal venea tot la noi, acum, ce este supraplus se duce jos în toată localitatea, iar noi rămânem doar cu nisipul și mâlul care ne defectează mașinile de spălat și centralele”, spune o localnică.

Sunt oameni care spun că ar fi apă pentru alimentarea tuturor localităților până la municipiul Buzău, însă nu se vrea.

„Nu se vrea domnule, avem apă aici pe deal cât să alimentăm tot până în municipiul Buzău, însă nu se vrea să se facă investiții. Cică au investit câteva sute de mii de euro pe aici, dar nu se vede, probabil au investit doar pentru buzunarele lor!”, spune un alt localnic nemulțumit.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “ALERTĂ ÎN BUZĂU! APĂ CONTAMINATĂ LA ROBINET”
 1. Se fura dragilor.
  Se fura mult.
  Popa cu primarul si cu politaiul din comuna, plus soarecii aia din primarie, merg la distractie in tulcea, unde primarul si a construit ditamai vila.
  Au furat cat au putut de mult. Mai mult decat atat, vezi si cazul pedofilului, primarul luptandu-se cu autoritatile ca vezi doamne pedofilul e nebun, sa l scoata din puscarie.
  Fiica la popa din sat, angajata la primarie, nevasta la popa din sat, angajata la primarie.
  Fratii mei, faceti ceva cu nenorocitii astia ca or sa ajunga saracii oameni sa le dea in cap. Mama lor de hoti nenorociti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *