„𝔸𝕀 𝔾ℝ𝕀𝕁𝔸 𝕃𝔸 ℂ𝔼𝔸 𝕄𝔸𝕀 𝕄𝔸ℝ𝔼 𝔾ℝ𝕀𝕁𝔸: 𝕊𝕀𝔾𝕌ℝ𝔸ℕ𝕋𝔸 ℂ𝕆ℙ𝕀𝕃𝕌𝕃𝕌𝕀 𝕋𝔸𝕌” – o nouă campanie națională lansată, astăzi, de IGSU, E.ON și Delgaz Grid

🔺Proiectul își propune conștientizarea adulților asupra importanței supravegherii copiilor și a respectării regulilor de siguranță în locuințe;
🔺Peste 100 de copii și-au pierdut viața în incendii la locuințe, în ultimii opt ani, iar majoritatea erau nesupravegheați la momentul producerii incidentului;
🔺În cei opt ani de parteneriat, IGSU, E.ON și Delgaz Grid au derulat mai multe campanii de siguranță ale căror mesaje au ajuns la milioane de români.

Potrivit sondajului realizat de IRES pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), unul din patru români recunosc că își lasă copiii mai mici de 10 ani nesupravegheați in locuință. De asemenea, 64% dintre cei chestionați consideră că supravegherea permanentă a copiilor este cel mai important lucru pentru asigurarea securității micuților în casă sau gospodărie.

Totodată, potrivit datelor IGSU, în 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐢𝐢 𝐨𝐩𝐭 𝐚𝐧𝐢, 𝟑𝟕𝟖 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐯𝐢𝐜𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̧𝐞, 𝐢𝐚𝐫 𝟏𝟎𝟒 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬̧𝐭𝐢𝐚 𝐬̧𝐢-𝐚𝐮 𝐩𝐢𝐞𝐫𝐝𝐮𝐭 𝐯𝐢𝐚𝐭̧𝐚. Majoritatea au fost lipsiţi de supraveghere din partea adulților, la momentul producerii incendiilor.

Folosirea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieţi în rândul celor mici.

Astfel, conform sondajului IRES, 8% dintre români recunosc că au folosit improvizații pentru sobe, coșuri de fum sau centrale pe lemne. De asemenea, 6% admit că au făcut improvizații la instalații electrice, iar 3% la instalațiile de gaz.

Peste jumătate dintre românii chestionați au declarant că nu au un detector de gaz, 72% nu au stingător de incendii, iar 81% nu au detector de fum. Mai mult, 44,5% dintre cei care dețin coș de fum nu apelează la personal specializat, cel puțin o dată pe an, pentru verificarea ori curățarea acestuia.

Copiii rămân categoria cea mai vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării. În cele mai multe situații ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului. Din totalul celor care și-au pierdut viața, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban.

De aceea, conștientizarea adulților cu privire la responsabilitatea ce le revine în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță în locuințe este obiectivul principal al campaniei naționale “𝑨𝒊 𝒈𝒓𝒊𝒋𝒂̆ 𝒍𝒂 𝒄𝒆𝒂 𝒎𝒂𝒊 𝒎𝒂𝒓𝒆 𝒈𝒓𝒊𝒋𝒂̆: 𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕̦𝒂 𝒄𝒐𝒑𝒊𝒍𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒕𝒂̆𝒖”, lansată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu E.ON și Delgaz Grid.

Supravegherea micuților, pregătirea corespunzătoare a instalațiilor de încălzire, curățarea coșurilor de fum, obligatoriu înainte de venirea sezonului rece (cu personal autorizat), verificarea instalațiilor, repararea defecțiunilor de către specialiști sunt câteva dintre regulile principale care trebuie respectate, astfel încât copiii și ceilalți membri ai familiei să fie în siguranță.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *