Agresorii activistului buzoian, cei doi vânzători de păsări din Cernătești și Săpoca, rămân în arest. Tribunalul Buzău le-a respins astăzi contestația la măsura preventivă, informează Opinia Buzău.

Trei bărbați au fost acuzați de lovire și alte violențe, distrugere și tulburarea liniștii publice, iar în data de 13 iunie, în urma unor imagini publicate de activistul Nițu Robert Gabriel, persoanele acuzate au fost reținute pentru 24 de ore.

Doi dintre agresori, pe bază de ordonanță, au fost arestați preventiv, iar al treilea a fost pus sub control judiciar, cercetările fiind continuate.

Corpul de Control din cadrul Poliţiei Române a ajuns, la Buzău pentru a verifica modul în care au intervenit poliţiştii în agresiunea la care a fost supus activistul. Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IPGPR, Georgian Drăgan, controlul a fost efectuat de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern al Poliţiei Române.

„Acest control vizează acea intervenţie la eveniment pentru a vedea dacă poliţiştii au respectat procedurilor legale în vigoare sau nu şi mă refer aici la prima parte a intervenţiei, acolo unde s-a dus un singur echipaj de poliţie pentru că ulterior, aşa cum se vede şi în imaginile difuzate în spaţiul public, atunci când au ajuns colegii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale intervenţia a fost una fermă. Nu mă pot antepronunţa în această situaţie să vă spun cine este sau cine nu este vinovat. În urma acestui control, colegii mei vor veni cu nişte concluzii foarte clare. Se va stabili dacă şi cine greşit şi bineînţeles vor dispuse şi măsuri legale în consecinţă”, a declarat Drăgan, conform Știripesurse.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *