În noaptea de 15 spre 16 martie a.c., între orele 23.00 – 03.00, a fost organizată la nivelul municipiului o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.

 Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Buzău au efectuat controale la 32 de obiective (unităţi de învăţământ, staţii PECO şi GPL, unităţi sanitare, cazinouri şi alte societăţi comerciale), unde au fost verificați 36 de agenţi de pază.

Față de 11 dintre aceştia a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru abateri săvârșite la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor(2), la Legea 55/2020 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice(6) și la O.U.G nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice(3).

În urma controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăți comerciale situat în municipiul Buzău, s-a constatat faptul că paza obiectivului era organizată cu personal propriu fără ca Planul de Pază să fie depus spre avizare la poliţie, în conformitate cu prevederile legale.

Societatea a fost sancţionată contravenţional conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 4.790 lei.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *