În noaptea de 16 spre 17 iulie a.c., între orele 23.00 – 03.00, a fost organizată la nivelul judeţului o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.
Poliţiştii, împreună cu jandarmi, au efectuat controale la 76 de obiective (unităţi de învăţământ, staţii PECO şi GPL, unităţi sanitare, cazinouri şi alte societăţi comerciale), unde au fost verificați 89 de agenţi de pază.

Față de 23 dintre aceştia a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru abateri săvârșite la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi pentru alte acte normative.

Doi dintre cei amendaţi au fost depistaţi de poliţişti în timp ce dormeau în autovehiculul personal, parcat în incinta obiectivului de a cărui securitate ar fi trebuit să răspundă în acea noapte.
Alţi trei agenţi de pază au fost sancţionaţi de poliţişti după ce au fost depistaţi băuţi în timpul serviciului, aparatul etilotest indicând concentraţiile alcoolice de 0,30 mg/l , 0,34 mg/l și 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *