Altă sesizare verificată în teren, în data de 19.08.2021, de către comisarii de mediu din cadrul Gărzii Nationale de Mediu -Comisariatul Județean Buzău, cu privire la existența unui miros persistent, creând un real disconfort în zona de locuit, zona aferentă străzii Depoului.

Echipa de comisari a constatat, că în spatele fabricii de zahăr, în zona fostelor batale, există pe un teren, cât și pe calea de acces (drum asfaltat), deversări de ape uzate care degajă un miros pestinenţial. La verificarea agentului economic, s-a constatat că și în curtea unității, în zona gardului despărțitor de terenurile exterioare unității, există aceleași deversări de ape reziduale. Zona de teren afectată este de cca. 300 mp.

Deversările de apă uzată provin dintr-o instalație tehnologică a unității, ca urmare a unei defecțiuni constatate. Agentul economic a fost sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 60.000 lei pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul mediului prevăzute de OUG 195/2005.

Au fost impuse măsuri de remediere a defecțiunii instalației, de interzicere a deversărilor de ape reziduale în locuri nepermise, de vidanjare a apelor reziduale evacuate, cât și de aducere a terenurilor afectate la starea inițială, inclusiv de informare a Garzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Buzău privind realizarea măsurilor impuse.

Sursa – Garda de Mediu Buzău

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *