Datele de pe calculatorul tău, cum ar fi, documente, poriecte sau poze sunt salvate pe hard disk sau SSD. La un moment dat e posibil ca laptopul tău să nu se mai aprindă, iar motivele pentru care acest lucru se întâmplă pot fi diverse. Fie că din neatenție îți lovești laptopul, fie din alte cauze, odată ce device-ul tău nu mai pornteste, e important să știi care sunt pașii de urmat. Ideal este să previ ca toate aceste lucruri să se întâmple, astfel încât să nu riști pierderea datelor pentru totdeauna. Dacă vrei să afli ce poți face pentru a păstra în sigurnata informațiile de pe laptop-ul tău, citește în continuare acest articol.

Iată 3 metode pentru a nu îți pierde datele din laptop

Curăță-l de praf

Nu poți preveni șocurile sau accidentele la care poate fi supus laptopul tău, însă poți preveni defectarea componentelor. În cazul în care nu știai, curățarea de praf a laptopului reduce semnificativ riscul de defectare a laptopului. Dacă observi că device-ul tău se oprește sau se blochează, este posibil ca acesta să se supraîncălzească din cauza prafului acumulat pe componente. Specialiștii recomandă o curățare periodica la 6-12 luni. Pentru o curățare pe loc poți apela la magazinul de specialitate depanarelaptop.ro, cunoscut pentru serviciile de calitate la prețuri avantajoase.

Fă backup

Dacă știi că ești mai neglijent cu lucrurile tale sau vrei să accesezi datele din laptop și de pe alte device-uri, ar fi bine să îți faci un backup. Poți găsi acum numeroase variante de a face back-up, fie pe un hard disk extern, fie într-un storage. Unele platforme oferă gratuit spațiu în care să îți stochezi datele până la o anumită limită de GB. În funcție de dimensiunea datelor pentru care vrei să faci backup, poți alege oferta care te avantajează.

Protejează hard disk-ul

Dacă ai deja laptop-ul defect, apelează la specialiști și nu încerca să îți repari singur laptop-ul. E important că înainte de a ajunge la service să urmezi câțiva pași simpli. De exemplu, e bine să nu încerci să îți repornesti device-ul, să îți reinstalezi software sau să încerci eliminarea sau formatarea hard disk-ului. Nu în ultimul rând, e important să eviți pe cât posibil scuturarea laptopului. Hard disk-ul trebuie protejat deoarece el va fi scos din laptop pentru a intra în etapa de recuperare cu ajutorul unor aplicații. 

Supraîncălzirea sau blocarea laptopului sunt semne clare că te avertizează că este necesară o curățare cât mai rapidă a device-ului tău. Nu risca să îți pierzi munca sau amintirile pentru situații pe care poți să le previ. Alege servicii de calitate și cere ajutorul specialiștilor IT, dacă ai nevoie de o curățare a laptopului. Astfel vei știi că dispozitivul tău este pe mâini bune și că sunt șanse mari ca datele tale să fie în siguranță. 

Sursă foto: Pexels.com

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *