Sorin Lazăr, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României, este acuzat de mai mulți iubitori de animale că ar fi tras niște sfori pentru menținerea în funcție a nevestei sale. În timp ce Cutea de Conturi ar fi trebuit să constate o serie de ilegalități din cadrul unui serviciu de ecarisaj, s-a constat că totul era în regulă.

Câinii fără stăpân sunt o afacere de multe milioane de euro în România. Primăriile din marile orașe ale țării au alocat sume foarte mari pentru programe de prinderea, transportul și gestionarea populației canine.

Spre exemplu, Primăria Buzău a alocat peste 150.000 de euro pe an pentru gestionarea serviciului de ecarisaj din cadrul societății comerciale Urbis Serv SRL, acționar unic fiind Consiliului Local Municipal Buzău.

Din lipsa de implicarea a angajților și a Primăriei Buzău, majoritatea câinilor ajung să fie eutanasați, iar alte patrupede care au noroc ajung într-un padoc privat al unui ONG, care este și el pling până la refuz.

Dacă la București ASPA se zbate să sterilizeze toți câinii fără stăpân, la Buzău câinii fără stăpân trebuie înmulțiți pentru înzecirea sumelor care ajung în buzunarele funcționarilor publici din cadrul Urbis Serv.

Legăturile conjugale de la Padocul Buzău

Soția lui Lazar Sorin este director economic la Urbis Serv, firma subordonată Primăriei Buzau.

Urbis Serv a obtinut numeroase contracte cu Primaria Buzau. Ulterior s-a dispus inceperea urmării penale pentru sotia lui Lazăr Sorin, director economic, în dosarul Urbis Serv SA. Curtea de Conturi așteapta soluționarea anchetei penale pentru prejudiciul estimat la 70 milioane euro de la Urbis Serv, în urma contractelor atribuite firmei de către Consiliul Local Buzău. Neregulile au fost evidențiate într-un raport de control efectuat in februarie 2013, iar sesizarea organelor de cercetare penală s-a făcut câteva luni mai târziu, în luna iulie, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Nereguli constate și de președintele FPAM

Președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului(FPAM), Mircea Șerbănoiu, înl acuză pe Sorin Lază că ar fi tras sforile la Curtea de Conturi pentru ca Urbis Serv SRL să nu mai plătească prejudiciile. Cu acest lucru s-ar mândri chiar primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

„În 2007-2008, Ciolacu a fost Director Executiv la firma Urbis Serv S.R.L, companie aflată sub controlul municipalității Buzău. Curtea de Conturi a descoperit, într-un raport publicat în 2009, că societatea a fost prejudiciată cu aproximativ 5 milioane de lei. Cercetările au rămas în aer.

Astazi, Urbis Serv SRI solicită primarului municipiului Buzau suma de 100.000 lei pentru avocați în dosarul cu FPAM și Asociația Haplut și Prietenii. Anul acesta Curtea de Conturi i-a scăpat de plata prejudiciilor datorită intervențiilor consilierului de conturi L.S. din Buzău a cărui soție este Director… Contabil la URBIS SERV SRLPai, dacă are balta pește…”, spune Mircea Șerbănoiu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului(FPAM).

Consliul Local al municipiului Buzău a aprobat 100.000 de lei pentru „apărarea” serviciului de ecarisaj

Consilierii locali ai municipiului Buzău au aprobat, marți, suma de 100.000 de lei pentru cheltuielile privind angajarea unei case de avocatură împotriva a două ONG-uri de protecție a câinilor fără stăpân.

Două organizații neguvernamentale au dat în judecată societatea Urbis Serv, controlată de Consiliul Local Municipal, acțiunea la instanță urmărind introducerea de obligații noi pentru serviciul de ecarisaj de la nivelul municipiului reședință de județ.

Acțiunea a fost înregistrată, la finele lunii februarie, la Judecătoria Buzău, reclamante fiind Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului, și Asociația Hăpluț și Prietenii Buzău.

Dintr-o adresă formulată de conducerea Urbis Serv, care a primit și întâmpinarea depusă la dosar, reiese că sunt serioase motive ca societatea care asigură acum ecarisajul să se teamă de eventualele efecte, în cazul în care cele două ONG-uri din domeniul protecției animalelor ar câștiga procesul.

Fostul președinte al Tribunalului Buzău: „Este o risipă a banului public!”

„Domnilor consilier locali, fac apel din nou să oprim acest model de risipă a banului public. Există departament, există și consilier juridic, și sunt și consilieri juridici la Primărie. Într-adevăr, a fost politică aici, de la începutul mandatului, cei cu experiență au fost determinați să plece și au pleact. Au mai și acum câțiva juriști buni în Primăria Buzău, eu pot să vă spun doi sau trei care poate intra în genul acesta de procese, pentru că sunt specializați în contencios și administrativ. Este o risipă fără niciun efect. Haideți să ne aducem aminte, aproape 10.000 de euro ați aprobat la un dosar penal, la plângerea făcută împotriva fostului primar și împotriva deciziei a prim-procurorului de la DNA Ploiești. Soluția s-a dat, cu toate că s-a folosit traseul Buzău – Târgoviște, traseu bine bătătorit, ei bine Tribunalul Târgoviște a respins plângerea definitivă, deci au fost bani aruncați degeaba. Vă rog să nu mai votați asemenea risipă a banului public!”, a spus consilierul local Florescu Constantin.

Sorin Udrea: „Primăria Buzău dă miliarde din bani publici pe un serviciu ilegal”

„Vreau să vă atrag atenția că în acest proiect de hotărâre a Consiliului Local societate comercială URBIS SERV SRL, care apropo, nu deține legal niciun serviciu, faceți o mare confuzie într serviciul de ecarisaj și serviciul de gestionare al câinilor fără stăpân. Dovadă că nici nu știți despre ce este vorba. Serviciul de ecarisaj are o lege specială, serviciul de gestionare al câinilor fără stăpân are o altă lege specială pentru a nu mai face confuzii și pentru a nu mai da miliarde din bani publici pe un serviciu ilegal, care nici nu este înființat. Domnule primar, nici nu aveți înființat un serviciu de gestionare al câinilor fără stăpân! Ați concesionat un serviciu care nu-l aveți înființat. Se plâng reprezentanții Urbis Serv de faptul că dacă s-ar respecta și dacă Asociația Hăpluț și Pritenii, și Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului ar câștiga respectivul proces, Primăria Buzău va cheltui niște sume extreme de bani pentru microciparea și sterilizarea câinilor. (…) Am avut o întrevedere să aducem 4 medici veterinari care să sterilizeze gratuit, dar ați folosit asta într-o campanie de unire a Buzăului cu Ținteștiului, acele lucruri și ați uitat de ele după aceea. Deci era gratuit, nu implica nicio sumă de bani, probabil vă mai aduceți aminte de lucrul acesta. (…) Întrebarea mea este de ce doriți să dați un miliard dacă la Urbis Serv există departament juridic? Vă trebuie un avocat sau o casă de avocatură care să vă arate că încălcați legea sau ce vă trebuie?”

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *