Adrian Mocanu, deputatul neales, dar încă în funcție

Fostul deputat Adrian Mocanu(PMP), este în continuare deputat de Buzău în circumscripția nr.10 Buzău, sau cel puțin așa se crede.

Deoarece traseistul politic – Adrian Mocanu nu își recunoaște înfrângerea, pe blv. Unirii din mun. Buzău, încă stă agățat, mare, un banner ce inidică faptul că în acea clădire se află biroul de parlamentar al fostului deputat.

Reamintim faptul că Adrian Mocanu nu a mai prins un fotoliu de deputat, deoarece partidul pe care îl reprezintă nu a depășit pragul de 5%.

Interdicţia publicitarăARTICOLUL 18
Este interzisă folosirea numelui însoţit de calitatea de deputat sau de senator în orice acţiune publicitară privitoare la orice societate reglementată de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, financiară ori industrială sau altele asemenea cu scop lucrativ.

Art 241 Portul nelegal de decorații sau semne distinctive

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe mesaje de susținere a deputatului:

,,De ce mai are Mocanu, plancarta de deputat pe Unirii? Dacă este legal, îmi voi pune și eu că sunt șeful Poliției Române!”

,,Săracul Adrian, știa să facă alt ceva în afară de politică? Să vedem dacă își dă jos „chirpiciul” de pe bloc.”

Adrian Mocanu este fiul tatălui său, baronul local de Buzău, Victor Mocanu. În 2008, babacu’ Mocanu a vrut să-şi facă o ambiție şi să-l transforme pe Adrian, un proaspăt economist abia ieșit de pe treptele facultății, în cel mai tânăr deputat al României din toate timpurile. Și a reușit, semn că banii şi influența decid cine este ales în Parlament. 

Mocanu junior nu s-a remarcat, însă, cu nimic în activitatea legislativă, el acționând în funcție de necesitățile materiale ale familiei sale. În schimb, el a  devenit celebru prin opulența manifestată la nunta sa, la care au participat peste 1000 de persoane, unde ar fi cheltuit, potrivit presei, peste un milion de euro. De atunci și-a câștigat notorietatea de beizadea în viața politică.

Adrian Mocanu și nunta cu dar de un milion de euro

Sursă: expresssud-est.ro

Traseismul politic, o afacere de „succesuri” a lui Adrian Mocanu

Traseismul este la modă în politica românească, în lipsa unor reglementări clare. Deputații se plimbă de la un partid la altul și nu dau socoteală pentru acțiunile lor, deși au fost aleși pe liste de partid, fiind reprezentanții alegătorilor, care le-au dat votul, ca aleși al unei formațiuni politice.

Un caz clasic de oportunism politic ni-l oferă deputatul de Buzău, Adrian Mocanu, care în vară a dezertat de la PMP către ALDE, după ce a mai trecut pe la PSD, UNPR, PSRO. Plecarea acestuia din partidul lui Traian Băsescu nu a fost deloc întâmplătoare, pentru că  Mocanu nu a fost niciodată  legat de vreo doctrină sau principii politice. Acesta s-a refugiat în PMP pentru a prinde un loc în Parlament și pentru a reprezenta interesele familiei sale, nicidecum ale partidului care l-a dus în Parlament.

Cât despre activitatea sa în PMP, deputatul Adrian Mocanu nu a făcut mulți purici aici, el fiind dat afară din partid după ce a votat, în vară, „pentru” la modificarea Codului Penal. Pentru cine nu a citit cu atenție începutul acestui articol, reamintim că tatăl lui Adrian Mocanu este condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare pentru abuz în serviciu.

Altfel, Mocănel, ajuns deputățel, este cunoscut în activitatea locală, ca fiind un ”combinagiu” politic, trăgând sforile în funcție de orientările sale personale sau ale famigliei. Anul trecut, a reușit să rupă organizații întregi ale PNL Buzău din unele orașe ori comune din județ – Nehoiu, Pătârlagele – pe care le-a trecut la PMP, apoi în ALDE, ca mai apoi să le verse din nou în PMP.

Sursă: expresssud-est.ro

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

2 comentarii la „Adrian Mocanu, deputatul neales, dar încă în funcție

 • 15/01/2021 la 8:41
  Permalink

  Acest „PROASPĂT ȘOMER” fără rușine, cum îl știu toți buzoienii, încă tânjește după funcția cumpărată și după banii cheltuiți în campanie.

  Răspunde
  • 15/01/2021 la 12:41
   Permalink

   Nu l vaitati pe Mocanu! Si a bagat oamenii in USR.Intra si el, usa e deschisa.
   Va candida ca europarlamentar din partea USR .

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *