Administrația Domeniului Public din Rm. Sărat este principala instituție vândută la licitație politică de către primarul pesedist Sorin Cîrjan la recentele alegeri, pentru a putea încheia alianța politică cu Pro România.

Interesul deosebit pentru această instituție se referă doar la contractele viitoare, iar nu la eficientizarea activității instituției sau binele cetățeanului.

ADP Rm. Sărat cheltuie cea mai mare parte din bugetul orașului, așa că interesul pentru sifonarea banilor este major și din mai multe direcții.
Numirea unui nou director la ADP a creat multe probleme, care au încurcat puțin planurile inițiale. Domnul Barbu Ciprian, mâna dreaptă a lui Felix Rache la Râmnicu Sărat, în prezent consilier al primarului de Râmnic, nu a putut să preia imediat directoratul ADP, pentru că…Pentru a ieși din situația jenantă și a-i da timp lui Barbu Ciprian să se încadreze într-un post de funcționar public sau într-o societate în subordinea Consiliului Local, primarul Sorin Cîrjan s-a gândit să numească director interimar un personaj chiar cu același nume, Barbu Nicu. Uneori confuzia de nume este foarte bună, nu-i așa?! O mișcare gândită în viitor, pentru că schimbarea de la Barbu la Barbu să fie insesizabilă.

Supriza a fost când angajații ADP Rm. Sărat l-au recunoscut pe Barbu Nicu ca cel care posedă o condamnare penală rămasă definitivă, pentru evaziune, care a inclus și zile de muncă în folosul comunității, efectuate chiar la ADP Rm. Sărat în urmă cu aproape vreo 2 ani. Nicu Barbu s-a aflat și el pe lista de candidați la alegerile locale din 2020, deși condamnarea a inclus și interzicerea unor drepturi civile. Acesta deține împreună cu familia o fabrică de confecții, un ateliar de tâmplărie și un restaurant unde primarul Cîrjan si viceprimarul Florian Nicolae au făcut mai multe petreceri în timpul campaniei electorale.

Interimarul Nicu Barbu a fost înlocuit săptămâna trecută prin dispoziția primarului cu alt interimar, Sfinteș Aurel, om pus doar cu numele, angajat al primăriei. În prezent ADP-ul este condus de facto de domnul Barbu Ciprian, cu mână forte, din funcția de consilier al primarului, pentru care nu este funcționar public. Barbu Ciprian este personajul care a urlat turbat de furie în curtea ADP-ului “Luați drujbele, bă, și haideți să terminăm cu circul de la Vlahuță” în dimineața tăierii arborilor seculari din curtea colegiului.

Povestea ADP-ului râmnicean continua! Îmbrăcată în poleială și staniol aurit de Sorin Cîrjan care ne explică mereu cât de mare nevoie este de profesioniști în administrație și cum face el eforturi să-i găsească și să-i convingă să muncească pentru comunitatea râmniceană. În timp ce pe oamenii cu 20 de ani vechime și calificare în domeniu îi aruncă ca pe o măsea stricată după ce s-a folosit de ei.

Sursă: Stiri de Ramnicu Sarat

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *