Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti este sărbătorită la 10 octombrie, fiind instituită prin Legea 168/2017.

,,Data de 10 octombrie marchează ziua națională a produselor agroalimentare românești și am avut plăcerea de a participa la această sărbătoare alături de producători locali, în cadrul Zilei Porților Deschise de la Direcția pentru Agricultura Județeană Buzău.Cu bucurie am redescoperit măiestria producătorilor noștri locali, care își pun întreaga pricepere atât în slujba perpetuării rețetelor noastre tradiționale, atât de prețioase, dar și a sănătății și a satifacției consumatorilor.Încă o dată se dovedește că județul nostru este un punct de reper pe harta produselor tradiționale, din România și din întreaga lume.” – a scris pe pagina sa de facebook, vicepresedintele Consiliului Județean – Petre Adrian Robert.

Proiectul legislativ a fost iniţiat de un grup de parlamentari PSD şi ALDE, potrivit cărora, prin instituirea acestei zile se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români, precum şi pentru cei ce deţin spaţii de vânzare (comercianţi), producătorul urmând să prezinte, cu prilejul acestei zile, produse autohtone de calitate. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone şi de produse tradiţionale, se arată în expunerea de motive, postată pe site-ul www.cdep.ro.

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *