Primarul PSD al municipiului Buzău, Constantin Toma, ar fi inițiat o procedură prin care stabilește că de acum înainte numai el se poate promova pe raza municipiului, acuză PMP Buzău, prin intermediul unui comunicat de presă.

“Îngroșând rândurile pesediștilor care calcă legea în picioare apelând la trucuri ilegale la care niciun politician cu bun simț nu s-ar gândi vreodată, primarul PSD al municipiului Buzău, Constantin Toma, a inițiat o procedură prin care stabilește că de acum înainte numai el se poate folosi de sistemul de afișaj publicitar de pe raza municipiului Buzău. Printr-un anunț public postat astăzi, 08.07.2020, de presa locală, primarul PSD îi anunță pe cei interesați că au termen până… astăzi să depună puncte de vedere sau propuneri cu privire la proiectul de hotărâre nr. 179/06.07.2020, referitor la modificarea Regulamentului local de publicitate. Proiectul stabilește că ”(1) începând cu data adoptării prezentei hotărâri este interzisă amplasarea bannerelor publicitare pe raza municipiului Buzău. (2) Prin excepţie de la prevederile alin.(1), amplasarea bannerelor publicitare ce promovează acţiuni ale municipalităţii este permisă numai cu respectarea dispoziţiilor prezentului Regulament”. În Referatul de aprobare, primarul se referă la ”mijloacele de publicitate care sunt amplasate în mod agresiv în lungul  căilor rutiere majore”, precizează PMP Buzău.

Potrivit fostului președinte al Tribunalului și Judecătoriei Buzău, Constantin Florescu, cel care va candida la alegerile locale din municipiul Buzău din partea PMP, procedura are un caracter abuziv:

” În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională, o hotărâre cu caracter normativ, așa cum este cea de față, trebuie să fie adusă la cunoștința publicului cu cel puțin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare. În mod expres, când este vorba de proiecte cu impact asupra mediului de afaceri, cum este și cazul proiectului de hotărâre menționat (nr. 179/06.07.2020), legea prevede obligația ca inițiatorul să transmită proiectul asociațiilor de afaceri în termen de 30 de zile. Nu s-a întâmplat așa! La publicarea anunțului, inițiatorul trebuie să stabilească un termen de 10 zile calendaristice pentru primirea propunerilor de la cei interesați, nu de câteva ore, cum a făcut Toma! În mod abuziv, primarul PSD a trecut proiectul pe procedură de urgență, pentru a evita termenele de dezbatere publică. În acest sens, a invocat o situație «excepțională»  care nu există. «Luând în considerare aglomerarea urbană cu mijloace de publicitate care sunt amplasate în mod agresiv în lungul căilor rutiere majore și care influențează în mod negativ imaginea urbană a orașului și siguranța circulației, propunem interzicerea bannerelor publicitare în municipiul Buzău, excepție făcând doar cele ce promovează acțiuni ale municipalității», așa este definită «situația excepțională» la care primarul Toma face referire în mod abuziv. Am luat act cu stupefacție de abuzul incalificabil pe care Toma îl pregătește la adresa agenților economici, instituțiilor și partidelor politice din municipiul Buzău. Modificarea Regulamentului amintit interzice publicitatea de orice natură în municipiul Buzău, cu excepția acțiunilor municipalității. Cu alte cuvinte, în orașul lui Toma, doar Toma poate să se promoveze”.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *