Recomandări preventive și sfaturi pentru reducerea victimizării oferite în locul preferat de promenadă al buzoienilor

Ieri, polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu reprezentanți ai jandarmeriei buzoiene au organizat în Parcul Crâng din municipiul Buzău activități preventiv-educative.

Polițiștii de prevenire au mers în locul preferat de recreere al buzoienilor și au purtat dialog pe diverse subiecte de interes asociate diferitelor categorii de vârstă, precum delincvența juvenilă, riscul victimizării, dar şi prevenirea violenţei domestice.

Astfel, polițiștii i-au informat pe cetăţeni cu privire la modalităţile de prevenire a înşelăciunilor şi a furturilor din locuinţă pornind de la premisa că există situaţii care pot favoriza producerea unei infracţiuni şi printr-o conduită preventivă, acestea ar putea fi evitate.

Poliţiştii i-au provocat la conversații și au adresat sfaturi și recomandări preventive pentru a nu pica în plasa răufăcătorilor, mesaje care au fost susținute prin materiale informative oferite tuturor persoanelor întâlnite în parc.

De asemenea, în contextul actual al pandemiei și ținând cont de necesitatea majoră de a respecta măsurile de protecție sanitară, au fost abordate şi dezbătute subiecte legate de importanța adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus, inclusiv prevederile cadrului normativ în domeniu.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *