Ieri, 15 februarie a.c., în intervalele orare 09.00 – 12.00 și 15.00 – 18.00, poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Buzău au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regulilor privind indisciplina pietonală, precum şi pentru prioritatea de trecere a pietonilor.

Prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii reprezintă o prioritate permanentă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, astfel că, poliţiştii au acţionat pe raza municipiului Buzău, remintindu-le buzoienilor regulile pe care trebuie să le respecte atunci când circulă pe drumurile publice.

Activităţile au avut în vedere atât pietonii care nu respectă normele rutiere, cât şi conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere acestora.

Astfel, poliţiştii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 pentru abateri ale pietonilor şi 7 pentru neacordarea priorităţii de trecere.
Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 7 permise de conducere.

Pentru neregulile constatate în trafic în data de 15 februarie a.c., poliţiştii au aplicat 172 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 80.000 de lei.
Din totalul acestora, 46 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 12 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, 22 pentru neportul centurii de siguranţă, iar 40 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 26 de permise de conducere.
Dintre acestea, 8 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, 5 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, unul pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi unul pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.
Totodată, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecţiuni tehnice.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *