În data de 24 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 10 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, în intervalul orar  09.00 – 11.00, 16.00 – 19.00, poliţiştii rutieri împreună cu poliţişti de ordine publică, au organizat şi desfăşurat o acţiune în municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor, disciplinarea şi responsabilizarea pietonilor.

În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat 125 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, dintre care 38 pentru indiciplină pietonală. Totodată, poliţiştii au reţinut şi 5 permise de conducere.

Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 34 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 3 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 114 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui şofer de 48 de ani, ce rula pe DN10, în localitatea Cislău.

Alte 7 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric şi pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi conducătorilor auto care nu au purtat centura de siguranţă (20), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (4), care au încurcat fluenţa traficului prin opriri/staţionări neregulamentare, 28 de sancţiuni fiind aplicate pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 40.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, protagonistul fiind un prahovean de 47 de ani, care a condus un vehicul pe raza municipiului Buzău, după ce a consumat alcool. Aparatul etilotest a indicat în cazul său o valoare de 0,98 mg/l, alcool pur în aer expirat, iar şoferul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

sursa foto – arhiva

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *