În ziua de 05 și 06 februarie a.c, poliţiştii buzoieni, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și cu reprezentanți ai tuturor instituţiilor cu atribuții de control din Buzău, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii COVID-19, la activităţile de verificare participând peste 200 de efective.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 1500 de persoane, verificate peste 100 de societăți comerciale, centre comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 50 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 157 de sancţiuni contravenționale, dintre are 132 pentru nerespectarea normelor de protective individuală conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 50.000 lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Exemple:
*În data de 05 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Costești, în timpul verificărilor au constatat că pe raza localității Gălbinași, la o adresă, era în desfășurare o petrecere privată la care participau aproximativ 20 de persoane.
Polițiștii au identificat atât organizatorul evenimentului cât și participanții cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.500 de lei, conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea interdicțiilor privind organizarea de evenimente.
Totodată, toate persoanele participante au fost legitimate și sancționate contravențional.

**De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției orașului Nehoiu, în cadrul acțiunii, au constatat că în incinta a două societăți comerciale, un restaurant și o pensiune, au avut loc două petreceri private (botez), la care au participat aproximativ 20, respectiv 25 de persoane.
Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale organizatorilor în valoare de 6000 de lei.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *