În cursul acestei dimineţi, în intervalul orar 07.00 – 09.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Buzău, împreună cu poliţişti din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru conştientizarea riscului rutier de către participanţii la trafic.

Acţiunea s-a desfăşurat DJ203K, tronsonul care tranzitează comuna Mărăcineni.

Din totalul sancțiunilor contravenţionale aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 47 au vizat nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și depășirea unei coloane aflate în așteptare la semafor pe tronsonul de drum menționat.

Totodată, șoferilor care au încălcat prevederile menționate le-au fost reținute permisele în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

În cazul a doi dintre şoferi au fost retrase şi certificatele de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule care nu aveau efectuată inspecţia tehnică periodică.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate pentru aceste abateri este de 20.300 de lei.

Activități similare se desfășoară cu periodicitate, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării regulilor de circulație.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *