Acord istoric pentru achiziția de energie eoliană din Buzău

Bekaert, lider global în transformarea sârmei de oțel și tehnologii de acoperire a suprafețelor, și Rezolv Energy, producător independent de energie sprijinit de Actis, au semnat unul dintre cele mai mari acorduri de achiziție de energie (PPA) din Europa Centrală și de Sud-Est. Acordul, semnat prin subsidiara Rezolv, First Looks Solutions S.R.L., prevede ca Bekaert să achiziționeze anual 100 GWh de energie regenerabilă pe o perioadă de 10 ani, reducând emisiile de CO2 cu peste 41.000 de tone pe an.

Energia va proveni de la parcul eolian VIFOR din județul Buzău, care va avea o capacitate de 461 MW și este dezvoltat de Rezolv Energy împreună cu Low Carbon. Odată operațional, VIFOR va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa, generând suficientă energie curată pentru a alimenta peste 270.000 de locuințe și evitând emisia a aproximativ 540.000 de tone de CO2 anual. Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului 2025.

Michael Hamilton, Vicepreședinte Commodities la Bekaert, a declarat: „Suntem încântați să semnăm acest acord important în România cu Rezolv. Acest parteneriat nu doar că îmbunătățește portofoliul nostru de energie regenerabilă, dar demonstrează și angajamentul nostru față de sustenabilitate și crearea de plusvaloare pentru toți partenerii noștri. Prin integrarea surselor de energie regenerabilă în operațiunile noastre, facem pași semnificativi către un viitor mai verde.”

Alastair Hammond, CEO Rezolv Energy, a adăugat: „Suntem mândri să contribuim la obiectivele de decarbonizare ale Bekaert prin acest VPPA. Acordul sprijină finalizarea primei faze a proiectului VIFOR și va juca un rol crucial în tranziția energetică a României.”

Acordul de achiziție de energie (PPA) se aliniază strategiei de sustenabilitate a Bekaert, care vizează crearea unui viitor mai bun și creșterea proporției de energie regenerabilă utilizată, în conformitate cu obiectivele Science Based Targets initiative (SBTi).

Parcul eolian VIFOR, situat aproape de Munții Carpați, beneficiază de condiții eoliene excelente, ceea ce va permite o producție optimă de energie verde. Construcția va fi realizată conform celor mai înalte standarde internaționale de sustenabilitate, asigurând o moștenire pozitivă și durabilă pentru regiune.

Prin acest acord, Bekaert și Rezolv Energy își demonstrează angajamentul ferm pentru un viitor sustenabil, contribuind semnificativ la reducerea emisiilor de carbon și la promovarea energiei regenerabile în Europa Centrală și de Sud-Est.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *