În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 104 sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 29 conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 6 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză – 124 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui buzoian de 51 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85 în localitatea Limpeziş.

Conducătorii auto au fost sancţionaţi şi pentru neportul centurii (15), pentru oprirea ori staţionarea neregulamentară a autovehiculului (7), dar şi pentru alte abateri în trafic (30).

De asemenea, poliţiştii au organizat şi executat o acţiune pe linia combaterii indisciplinei pietonale, fiind sancţionaţi contraventionale 7 pietoni.
Poliţiştii au reţinut alt permis de conducere pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere.

Tot ieri, au fost întocmite 3 dosare penale pentru conducere unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe şi încredinţarea autoturismului unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Două dintre dosare au fost întocmite unor bărbaţi în vârstă de 54 şi 31 de ani, ambii din localitatea Vintilă-Vodă. Bărbatului de 54 de ani i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, având concentraţia de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celui de 31 de ani i-a fost întocmit dosar penal pentru încredinţarea autoturismului unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 34.300 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *