În 2023 se împlinesc 21 ani de când „Marșul Tăcerii” a avut loc pentru prima dată în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic. Marșul este organizat în fiecare an în cea de a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19:00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins pe toate fusele orare de pe glob. Singura recomandare este ca participanții să fie îmbrăcați în alb, ca și evocare a bicicletelor „fantomă”.

Ieri, începând cu orele 19:00, aproximativ 140 de bicicliști buzoieni s-au adunat în Parcul Crâng din Buzău și au plecat într-un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic. Aceștia au fost „conduși” de un grup de alergători, dar și de câteva persoane cu deficiențe de vedere, care ne-au arătat tuturor că se poate! Pe străzile orașului s-au mai alăturat doritori, care au făcut ca această a treia ediție a evenimentului să fie cea mai reușită.

Ca în fiecare an, la „Marșul Tăcerii” au participat jandarmii și polițiștii de la serviciul rutier, care i-au însoțit pe tot parcursul traseului, pe bicicliștii îmbrăcați în alb.

Plimbarea s-a realizat într-un ritm lent, fără claxoane, iar participanții din trafic, chiar dacă au fost nevoiți să ocolească coloana de bicicliști, au reacționat pozitiv și au fost receptivi la orice recomandare a polițiștilor care au dirijat circulația, pentru a evita orice pericol.

La finalul turului a avut loc o tombolă cu premii speciale, oferite de sponsorul evenimentului, urmată de fotografii de grup și multă socializare.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *