Duminică, 1 noiembrie 2020, noua biserică a Parohiei Broșteni din municipiul Buzău, cu hramul „Schimbarea la Față a Domnului” a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Construcția lăcășului de cult a început în anul 2008, prin strădania preotului profesor Manea Cristișor și s-a continuat prin implicarea actualului paroh și protopop al Protoieriei Buzău II, Marius-Daniel Ciobotă, și cu sprijinul enoriașilor.

Credincioșii Parohiei Broșteni din Buzău au participat la slujba de târnosire a noii lor biserici și la Sfânta Liturghie, săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, împreună cu un sobor de cinci preoți și doi diaconi. Lăcașul de închinare a fost sfințit la exterior și în interior prin ungere cu Sfântul și Marele Mir și stropire cu apă sfințită. De asemenea, Sfânta Masă din Altar a fost târnosită, împodobită și pregătită pentru sfintele slujbe.

Părintele paroh Marius Ciobotă i-a dăruit Înaltpreasfinției Sale o icoană a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, iar toți cei care au contribuit la construirea bisericii au primit din partea Arhipăstorului locului icoane și Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”.

Sursa – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *