Recent, pe grupurile locale de Facebook a circulat o imagine cu un text scandalos. Un buzoian acuza că a fost tâlhărit în zona Broșteni de un grup de romi și a fost tăiat de aceștia.

Polițiștii buzoieni, au trecut la investigarea cazului, iar în urma anchetei s-a considerat că fapta reclamată nu este adevărată.

„Mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că în urma verificărilor întreprinse de poliţişti aspectele sesizate nu s-au confirmat. Pe unumele utilizatorului s-a deschis dosar penal pentru infracțiunea de „instigare publică”. Mesajul făcea inclusiv trimiteri de conotaţie discriminatorie pe bază de rasă sau etnicitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău pentru PRO TV.

Reporterul buzoienii.ro a fost contactat de doi soți din cartierul Broșteni, iar aceștia au transmis total opusul celor declarate de purtatorul de cuvânt al Poliției.

„E regretabil că domnii de la poliție au putut spune așa ceva. Fapta reclamată e cât se poate de reală, iar fotografiile adevărate. Băiatul nostru, de 21 de ani, a fost tâlhărit pe stradă. Tăiat cu un cuțit și deposedat de 10 lei, atât cât avea în buzunar. Băiatul a fost și la medic, i s-a dat concediu medical. Am fost de acord să ștergem, la rugămintea polițiștilor, postarea de pe facebook, dar acum să se spună că am mințit, că ni se face dosar penal, e strigător la cer”.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *