A cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Buzău – BUZZ, dedicat filmului european, se va desfăşura în perioada 21-26 noiembrie exclusiv online, din cauza măsurilor de siguranţă impuse de autorităţi în contextul pandemiei, au informat organizatorii.

„Este un an atipic, care ne-a îndepărtat, din păcate, de cultură şi de film, aşa cum eram obişnuiţi să îl experimentăm, în sala de cinema. Dar echipa BUZZ a căutat cele mai bune moduri de a continua, online, festivalul devenit deja tradiţional în Buzău. Sperăm să avem cât mai mulţi spectatori alături de noi la proiecţiile virtuale şi, deşi ne este dor de energia unui eveniment fizic, de bucuria şi implicarea voluntarilor noştri şi de întâlnirile faţă în faţă cu spectatorii şi invitaţii noştri, am căutat cele mai valoroase filme şi vom fi alături, chiar dacă situaţia ne impune să ne sărbătorim online. (…) Cinefilii sunt invitaţi să se bucure de filme româneşti şi europene pe toate gusturile, având în fiecare zi la dispoziţie minimum patru filme. Acestea vor putea fi urmărite timp de 24 de ore pe platforma Vimeo (cu excepţia filmelor din competiţie, care vor fi disponibile timp de 48h), link-urile de vizionare fiind disponibile pe pagina de Facebook BUZZ IFF, dar şi pe site-ul buzz-iff.com”, a transmis echipa Festivalului Internaţional de Film Buzău.

Din cele două jurii ale festivalului în 2020 fac parte actriţa Maria Obretin, regizorii Mihai Dragolea, Dumitru Grosei şi Daniels Joffe, distribuitorul de film Monica Felea, producătorii de film Laura Baron şi George Kalomenopoulos şi fotograful Miluţă Flueraş.

Aceştia vor decide câştigătorii la fiecare dintre cele patru categorii competiţionale: lungmetraj ficţiune, film documentar, scurtmetraj şi film studenţesc.

Festivalul Internaţional de Film Buzău – BUZZ este organizat de Asociaţia Culturall, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, fiind susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, în parteneriat cu Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, Teatrul „George Ciprian” Buzău, Muzeul Judeţean de Istorie Buzău şi Dopamine Photo Studio.

Sursa foto: BUZZ IFF

Sursa articol – Agerpres

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *