Un tribunal francez i-a găsit vinovați, miercuri, pe toți cei 14 complici ai militanților islamiști din spatele atacurilor care au avut loc în ianuarie 2015, asupra revistei de satiră Charlie Hebdo și, în zilele următoare, în luarea de ostatici dintr-un supermarket (evreiesc) din Paris.

Principalul inculpat, Ali Riza Polat, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru complicitate la un asasinat terorist. Instanța a considerat că a acordat asistență logistică decisivă lui Amedy Coulibaly (atacatorul care a ucis patru persoane în supermarket și o polițistă pe stradă) și că avea cunoștințe suficiente despre intențiile acestuia.

Hayat Boumeddiene, soția fugară a atacatorului Amédy Coulibaly, a primit, de asemenea, o condamnare (în lipsă) de 30 de ani de închisoare. 

Alte persoane au fost găsite vinovate pentru diferite acuzații, inclusiv de apartenența la o rețea infracțională, căci pentru șase din cei 11 inculpați, completul de cinci judecători a schimbat încadrarea de la fapte legate de terorism, considerând că nu sunt suficiente dovezi că aceștia știau exact la ce infracțiuni vor participa.

Frații Chérif și Saïd Kouachi au luat cu asalt birourile revistei satirice Charlie Hebdo, pe 7 ianuarie 2015, ucigând 12 persoane, deoarece au considerat că revista îi insultase pe musulmani publicând caricaturi ale profetului Mohammad. 

A doua zi, Amédy Coulibaly a încercat să atace un centru comunitar evreiesc din suburbia Montrouge, apoi a ucis o tânără polițistă. Pe 9 ianuarie, Coulibaly a comis mai multe crime în supermarket. 

Surse alternative: BFMTVEuronews.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *