În septembrie 2019, jurnalistul Silvestru Sebastian a fost agresat fizic și verbal de paznicul Spitalului Județean Buzău, deoarce acesta a solicitat că dorește să filmeze în incinta unității spitalicești.

La 2 ani distanță, paznicul Georgescu Laurențiu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare.

Inculpatul Georgescu și partea vătămată Silvestru.

Pedeapsă blândă pentru paznicul bătăuș de la Spitalul Județean Buzău. Acesta a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare și obligația plății de 1500 de lei, reprezentând daune morale și obligația acestuia de a suporta cheltuilile de judecată și de urmărire penală în cuantum de 2000 de lei(1500 urmărirea penală, 500 judecata).

Putem spune că inculpatul s-a „lins pe bot” după această pronunțarea a judecătoarei. În alt context, paznicul ar fi fost condamnat pentru loviri și alte violențe la ani grei de închisoare.

  • (1) Lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  • (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

Mai mult de atât, inculpatul Georgescu este la a treia faptă penală după ce anterior a fost condamnat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și condamnat pentru furt în Germania.

  • În 2016 a fost condamnat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. 8 luni cu suspendare și 2 ani termen de încercare.
  • În 2014 a fost condamnat în Germania pentru furt.
Av. Bădulescu Andrei (fratele fostului deputat PMP – Dorin Bădulescu), îl reprezintă pe inculpatul Georgescu Laurențiu, paznicul cu pulan de la SJU Buzău.

Polițiștii buzoieni, proști cu P mare?!

Chiar dacă polițiștii au solicitat camerele de supraveghere în intervalul orar 16.00 – 17.30, spitalul a trimis înregistrările dintr-un alt interval orar.

De menționat că firma de pază la care era angajat și inculpatul, gestiona sistemul de supraveghere video al spitalului.

Poliția a constat imediat după ce au primit imaginile, însă nu i-au acuzat de tăinuire sau distrugerea probelor!

Inculpatul Georgescu, fost coleg cu polițiștii ce au avut în „grijă” dosarul penal.

Inculpatul, s-a pensionat în 19 august 2009, la fix 40 de ani, după ce acesta ar fi fost cercetat de luare de mită.

Acuzat de abuz în serviciu.

Inculpatul Georgescu Laurențiu, a fost acuzat în prima fază de abuz în timpul serviciului, însă a pus l-a punct acest aspect, împreună cu polițiștul ce s-a ocupat de caz, pentru a face dovada că inculpatul nu se afla în timpul programului, ci în afara acestuia.

Din agresor, în victimă!

Medicul Ungureanu Iustina Oana i-a eliberat inculpatului un certificat medico-legal fals, însă din cercetarea penală a reieșit că inculpatul nu a fost lovit de victima Silvestru.

Această pronunțare nu este definitivă și poate fi contestată de ambele părți!

Partea vătămată, Silvestru Sabastian, susține că va depune contestație împotriva pronunțării, dar și a judecătoarei care a judecat cazul.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *