În septembrie 2019, jurnalistul Silvestru Sebastian a fost agresat fizic și verbal de paznicul Spitalului Județean Buzău, deoarce acesta a solicitat că dorește să filmeze în incinta unității spitalicești.

La 2 ani distanță, paznicul Georgescu Laurențiu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare.

Inculpatul Georgescu și partea vătămată Silvestru.

Pedeapsă blândă pentru paznicul bătăuș de la Spitalul Județean Buzău. Acesta a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare și obligația plății de 1500 de lei, reprezentând daune morale și obligația acestuia de a suporta cheltuilile de judecată și de urmărire penală în cuantum de 2000 de lei(1500 urmărirea penală, 500 judecata).

Putem spune că inculpatul s-a „lins pe bot” după această pronunțarea a judecătoarei. În alt context, paznicul ar fi fost condamnat pentru loviri și alte violențe la ani grei de închisoare.

  • (1) Lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  • (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

Mai mult de atât, inculpatul Georgescu este la a treia faptă penală după ce anterior a fost condamnat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și condamnat pentru furt în Germania.

  • În 2016 a fost condamnat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. 8 luni cu suspendare și 2 ani termen de încercare.
  • În 2014 a fost condamnat în Germania pentru furt.
Av. Bădulescu Andrei (fratele fostului deputat PMP – Dorin Bădulescu), îl reprezintă pe inculpatul Georgescu Laurențiu, paznicul cu pulan de la SJU Buzău.

Polițiștii buzoieni, proști cu P mare?!

Chiar dacă polițiștii au solicitat camerele de supraveghere în intervalul orar 16.00 – 17.30, spitalul a trimis înregistrările dintr-un alt interval orar.

De menționat că firma de pază la care era angajat și inculpatul, gestiona sistemul de supraveghere video al spitalului.

Poliția a constat imediat după ce au primit imaginile, însă nu i-au acuzat de tăinuire sau distrugerea probelor!

Inculpatul Georgescu, fost coleg cu polițiștii ce au avut în „grijă” dosarul penal.

Inculpatul, s-a pensionat în 19 august 2009, la fix 40 de ani, după ce acesta ar fi fost cercetat de luare de mită.

Acuzat de abuz în serviciu.

Inculpatul Georgescu Laurențiu, a fost acuzat în prima fază de abuz în timpul serviciului, însă a pus l-a punct acest aspect, împreună cu polițiștul ce s-a ocupat de caz, pentru a face dovada că inculpatul nu se afla în timpul programului, ci în afara acestuia.

Din agresor, în victimă!

Medicul Ungureanu Iustina Oana i-a eliberat inculpatului un certificat medico-legal fals, însă din cercetarea penală a reieșit că inculpatul nu a fost lovit de victima Silvestru.

Această pronunțare nu este definitivă și poate fi contestată de ambele părți!

Partea vătămată, Silvestru Sabastian, susține că va depune contestație împotriva pronunțării, dar și a judecătoarei care a judecat cazul.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *