Prefectura județului Buzău a transmis un mesaj de apreciere și susținere cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea Liceului Tehnologic „Grigore C. Moisil” din municipiu – o instituție de referință în învățământul buzoian.

În mesajul public, reprezentanții prefecturii au subliniat importanța acestei instituții care, încă din 1974, când era cunoscută sub denumirea de Liceul de Contactoare, s-a remarcat prin rigoare, excelență și pasiune. Atunci, 8 clase de elevi cu medii foarte mari și 18 profesori tineri au pășit împreună pe drumul educației, punând bazele unei comunități școlare solide.

”După 50 de ani de existență instituțională în peisajul învațământului buzoian această aniversare reprezintă un prilej de sărbătoare și un moment de reflecție asupra parcursului remarcabil al liceului, al dascălilor dedicați și al elevilor care, cu pasiune și perseverență, au scris povestea unei comunități educaționale solide”, se arată în postarea Prefecturii.

În prezent, liceul este implicat activ în proiecte educaționale județene, naționale și internaționale. În anul 2023, unitatea a devenit prima instituție din România care a implementat un proiect în cadrul noii chei Erasmus+ – „Alianțe pentru inovare”, prin inițiativa „CyberAgent”.

Prefectura a adresat felicitări conducerii liceului, profesorilor – actuali și foști – și tuturor elevilor, pentru contribuția adusă la consolidarea prestigiului instituției.

„La ceas aniversar, transmitem gânduri de prețuire, sănătate și succes în toate proiectele viitoare!”, a fost mesajul de final adresat de Prefectura Buzău.

De ce a trecut liceul Contactoare la alt nume?

În septembrie 1974, în peisajul educațional buzoian apărea o instituție nouă, dar plină de ambiții: Liceul de Contactoare. 8 clase de elevi cu rezultate excelente și 18 profesori tineri și dedicați au pășit împreună pe un drum care avea să dureze decenii. Încă de la început, liceul s-a remarcat prin seriozitate, disciplină și performanță – atât la concursurile școlare, cât și prin reușitele absolvenților în învățământul superior.

Deși dotările erau modeste, entuziasmul profesorilor a compensat cu vârf și îndesat. În fiecare an, elevii liceului obțineau rezultate remarcabile la olimpiade și se dovedeau a fi la fel de bine pregătiți ca absolvenții celor mai titrate licee din oraș.

După un deceniu, liceul era deja un nume cunoscut în județ, susținut de Întreprinderea de Contactoare, care contribuia la dezvoltarea sa și oferea locuri de muncă pentru absolvenți. Însă, în anii ’90, odată cu dispariția sprijinului economic, liceul a trebuit să se reinventeze. Conducerea de atunci a orientat școala spre meserii cerute pe piața muncii și a adaptat permanent oferta educațională la realitățile economice.

Un moment definitoriu a fost anul 2001, când liceul și-a luat numele patronului spiritual – academicianul Grigore C. Moisil, personalitate marcantă a științei românești. Tot atunci a fost inaugurat bustul acestuia și lansată prima monografie a liceului.

Sub conducerea doamnei profesoare Carolița Cimpoca, începând cu anul 2007, liceul a intrat într-o etapă de modernizare: s-au dotat laboratoare, s-au achiziționat echipamente performante și s-a investit constant în educație digitală și infrastructură.

RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *