Adesea asociate cu prințesele Disney și eroinele shakespeariene, mânecile bufante au suferit numeroase transformări de-a lungul secolelor. Uitate timp de câteva decenii, acestea au revenit în ultimii ani pe podiumurile de modă. De la rochii în stil bardot, la cămăși rafinate, trendul asociat cu feminitatea a devenit rapid un succes, fiind adoptat de tot mai multe doamne din întreaga lume! 

Iată mai jos câteva motive pentru care să incluzi acest trend în vestimentația ta:

  1. Mânecile bufante au fost adoptate de toți marii designeri de modă

Moda din anii ‘70 și ‘80 a revenit, în ultimii ani, pe podiumurile de modă couture din întreaga lume, iar în 2021 design-ul dominant a fost mâneca supradimensionată. De la linii elegante și clasice, până la tente futuriste și extravagante, mânecile supradimensionate pot fi regăsite, în prezent, în reviste de modă, pe rețelele de socializare și în mai toate magazinele de fast fashion. 

  1. Mânecile bufante sunt longevive, datorită țesăturilor pure 

Mânecile de acest gen pot fi confecționate din diferite materiale, însă țesăturile transparente, cum ar fi plasa și organza, sunt din ce în ce mai populare ca material pentru primăvară, deoarece sunt rezistente și oferă o actualizare a vestimentației de sezon. Mai mult, pentru un look rafinat, poți alege modelele cu buline sau florale, precum cele de pe Atmospherefashion.ro, un retailer local de articole vestimentare, fabricate exclusiv în România. Dacă îți surâde ideea de a adăuga un plus de eleganță garderobei tale, click aici pentru a vedea modelele inedite de cămăși cu mâneci bufante!

  1. Mânecile bufante reprezintă mișcarea feministă din anii ‘70

Acest design a devenit faimos în anii ‘70, când a avut loc cea mai puternică mișcare feministă din ultimii o sută de ani. Drept urmare, doamnele din ziua de astăzi se îndreaptă din ce în ce mai mult către modă ca o cale de a redefini ceea ce înseamnă eleganța și feminitatea. Prin forme ascuțite, structurate, și croieli curbate, mâneca bufantă este o reprezentare a puterii sexului frumos, vedete precum Jennifer Lopez, Gigi Hadid sau Kylie Jenner alegând să poarte acest design. 

  1. Mânecile bufante au dominat covorul roșu la Globurile de Aur

Ultimele două ediții ale celebrului festival de film Globul de Aur au regăsit pe covorul roșu vedete care au readus în lumina reflectoarelor modelul mânecilor supradimensionate. Elle Fanning, Emily Blunt și Lady Gaga au fost doar câteva dintre celebritățile care au încântat privirile telespectatorilor cu creații unice, realizate de designeri de top. 

  1. Mânecile bufante pot fi purtate și în stilul sport

Vedete precum Billie Eillish au revoluționat ideea de feminitate prin introducerea de articole supradimensionate și elemente de athleisure, un concept hibrid care îmbină confortul hainelor sport cu croielile elegante. Așadar, fanele pantalonilor de yoga și hanoracelor pot adopta cu ușurință acest stil, promovat de influencerii din social media și adorat de noile generații de tineri. 

Mâneca bufantă este un trend foarte versatil, care a rezistat de-a lungul secolelor și a revenit în forță pe podiumurile de modă din ultimii ani. Așadar, fie că alegi să le porți la un eveniment elegant sau la sală, mânecile bufante sunt alegerea potrivită pentru orice ocazie!

Sursa foto: Shutterstock.com.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *