Fiindcă dormitoarele noastre nu sunt de regulă “expuse” publicului, amenajarea lor e adesea trecută cu vederea deoarece mai întâi alegem să ne batem capul cu renovarea bucătăriei și designul unui living perfect. Cu toate astea, chiar dacă ne folosim dormitoarele doar pentru odihnă, ajungem totuși să petrecem până la o treime din viață în ele. Pentru a acorda acestei camere atenția pe care o merită, am identificat câteva greșeli de amenajare a dormitorului pe care le poți remedia cu ușurință, folosind sfaturile noastre.

Greșeala #1: alegerea noptierei nepotrivite

Nu contează neapărat ce folosești pe post de noptiera – chiar și un scaun îi poate ține locul – însă alegerea unei piese care are înălțimea și dimensiunea potrivită este esențială. Există multe stiluri și modele cu mărimi diferite – de la noptiere tradiționale, la măsuțe simple, cufere, dulăpioare mici sau chiar și rafturi montate pe perete. Am constatat că înălțimea potrivită, atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere estetic va fi la aproximativ același nivel cu partea de sus a saltelei. Dacă noptiera va fi prea joasă, există riscul să dărâmi paharul cu apă peste telefonul care ține loc de ceas deșteptător. 

Totodată, un alt aspect care contează este mărimea camerei – deoarece aceasta dictează numărul de noptiere pe care le vei folosi. Dacă patul este poziționat în centrul camerei, și există spațiu de-o parte și de alta a acestuia, atunci e cazul să achiziționezi două noptiere. În cazul în care o parte a patului e lipită de perete, atunci ai nevoie doar de o singură noptieră pentru amenajarea dormitorului.

Dacă nu știi unde să începi căutările, există o varietate mare de noptiere spectaculoase la Concept22 – cu siguranță vei găsi una care să se potrivească nevoilor tale. Înainte de a le achiziționa, citește cele 4 Reguli de baza pentru amenajarea unui dormitor folosind noptierele.

Sursa: https://concept22.ro/mobila-exotica/dulapior-noptiera-laish/ 

Greșeala #2: limitarea opțiunilor de iluminare

Asigură-te că dormitorul tău are mai multe opțiuni de iluminare. Lămpile, alături de iluminarea ambientală reglabilă reprezintă combinația câștigătoare. Pentru a stabili ce tip de corp de iluminat vei avea nevoie, ia în considerare felul în care îți folosești dormitorul și stilul de viață. De exemplu, dacă obișnuiești să citești seară de seară în pat, îți vei dori o lampă de noptieră – de preferat una pe care să o poți opri fără să fie nevoie să te ridici din pat. O lampă a cărei lumină poate fi estompată îți va permite să reglezi luminozitatea dorită pe timp de zi sau de noapte.

Cel mai convenabil mod de a regla iluminarea sau de a opri lampa fără să fie nevoie să sari din pat e să investești în becuri inteligente. Există pe piață modele care pot fi controlate de un senzor activat de mișcare, de un comutator de reglare sau chiar prin comandă vocală.

Greșeala #3: plasarea covoarelor în locul nepotrivit

Această greșeală e foarte des întâlnită. Am văzut multe idei de amenajare în care nu există nici un covor lângă pat, sau dacă există, era poziționat tocmai la capătul acestuia. Pentru a profita la maxim de tot confortul oferit de încăpere, aseaza un covor pufos acolo unde va fi cel mai apreciat când te dai jos din pat dimineața. E un mic truc pentru care ți-ar putea face diminețile un pic mai plăcute. 

Greșeala #4: amplasarea greșită a dispozitivelor digitale

Experții care se ocupă cu studiul somnului recomandă stocarea dispozitivelor digitale departe de pat și sugerează să nu folosim telefonul pe post de alarmă dimineața. Însă adevărul e că majoritatea din noi păstrăm în continuare telefoanele pe post de “însoțitori” lângă pat. Dacă nu ai loc pentru noptieră, optează pentru montarea unui raft pe care să îți ții telefonul. 

Greșeala #5: poziționarea incorectă a patului

Când vine vorba de poziția optimă pentru un pat, multă lume se orientează către principiile Feng Shui. Conform acestei vechi filosofii chinezești, patul ar trebui să fie amplasat în “poziția de comandă”  – cât mai departe de ușa, dar așezat în așa fel încât să o poți vedea. Dacă dimensiunile camerei îți permit, aranjează patul astfel încât să existe spațiu în jurul sau (nu într-un colț), cu tăblia lipită de perete. 

Dacă te îndoiești de faptul că aceste mici schimbări nu vor face diferența, ce ar fi să lași preconcepțiile deoparte și să le dai totuși o șansă? Vei vedea cum dormitorul tău capătă volum și devine din ce în ce mai primitor și spațios.

cnpaulescu.ro

By SDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *