3 concluzii după primele meciuri cu Mircea Lucescu selecționer

Mircea Lucescu a încheiat cu succes prima campanie pe banca naționalei României. Sub comanda lui Lucescu, România a câștigat grupa din Liga Națiunilor și a promovat într-un eșalon superior. De asemenea, ne poziționăm în urna a doua la tragerea la sorți pentru Cupa Mondială din 2026.

Toate obiectivele au fost îndeplinite după numirea lui Mircea Lucescu pe banca tehnică. Selecționerul continuă munca depusă de Edi Iordănescu și nu a făcut schimbări majore. Poate cea mai importantă schimbare este de abordare a meciurilor.

  1. Lucescu cere un joc mai ofensiv

Dacă în mandatul lui Edi Iordănescu echipa națională punea accent pe un joc mai organizat și încerca să lovească pe contraatac, abordarea s-a schimbat complet în mandatul lui Lucescu. Selecționerul le cere jucătorilor să controleze jocul, să aibă posesia și să ajungă la poartă cât mai des posibil. Acest lucru este evidențiat și de faptul că România a avut un atac de top. Dacă dăm la o parte meciul cu Kosovo, pe care l-am câștigat cu 3-0 la masa verde (scorul până în minutul 90 era 0-0), în cele 5 meciuri încheiate pe teren am dat 15 goluri. Este o medie de trei goluri pe meci, excelentă chiar, dar trebuie ținut cont și de adversare. Chiar și așa, din Liga C a Nations League, doar Suedia a avut un atac mai bun decât al nostru.

  1. Selecționerul nu se sfiește să-și certe jucătorii public

Se poate observa și o schimbare în raport cu atitudinea pe care Lucescu o are față de jucători, în comparație cu modul în care Edi Iordănescu gestiona situația. Dacă Edi Iordănescu vorbea rar despre jucători, Lucescu nu s-a sfiit să-i certe chiar și în public, indiferent de numele lor. Radu Drăgușin, Marius Marin și Denis Alibec sunt trei dintre jucătorii “muștruluiți” public de Mircea Lucescu. Inclusiv la conferințele de presă selecționerul a discutat fără ocolișuri despre situația fotbaliștilor săi, iar după ultimul meci l-a sfătuit pe Ianis Hagi să plece de la Rangers pentru a avea șanse să joace mai mult în următoarea perioadă. De asemenea, Lucescu face și multe deplasări pentru a discuta cu antrenorii jucătorilor de la echipa națională.

  1. La națională se ajunge mai greu

Mircea Lucescu mizează pe omogenitatea grupului și nu deschide larg ușa jucătorilor noi, cel puțin în echipa de start. În Liga Națiunilor s-a putut vedea că Lucescu încearcă să consolideze un “prim 11” și a schimbat doar când a fost obligat să o facă. Excepție a fost ultimul meci cu Cipru, în care le-a dat șansa unor jucători precum Daniel Bîrligea și Alexandru Pașcanu, iar aceștia au confirmat. În rest, Lucescu mizează mult pe omogenitate și e de anticipat că și în meciurile următoare să facă tot mai puține schimbări în echipa de start.

Cupa Mondială – următorul obiectiv

Marea provocare pentru Mircea Lucescu abia începe. România își află pe 13 decembrie adversarele din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026, eveniment care va avea loc între 11 iunie și 19 iulie 2026 în Canada, SUA și Mexic. România are deja asigurată prezența la baraj, iar pentru a ne califica direct trebuie să terminăm pe primul loc în preliminarii.

România nu a mai fost la Cupa Mondială din 1998, iar acest eveniment stârnește un interes extrem de ridicat. Astfel, cotele antepost au fost deja incluse în oferta unor agenții de pariuri online, deși mai sunt aproape doi ani până la startul competiției. Principalele favorite din acest moment sunt Franța (7.00), Spania (7.00), Anglia (7.50), Brazilia (7.50) și Argentina (11.00).

RAPID SUPER SERVICE

By SDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *