Pe „Drumul Morții,” cunoscut și sub denumirea de Drumul Naţional 2 (E85), pe teritoriul județului Buzău, se contabilizează 199 de cruci, simbol al amintirii pentru victimele accidentelor rutiere petrecute în ultimii zece ani, depășind chiar și lungimea de aproximativ 85 de kilometri a acestui drum.

Considerat una dintre cele mai periculoase artere de circulație din România, DN2 (E85) se confruntă anual cu zeci de accidente rutiere soldate cu pagube materiale, răniri grave și pierderi de vieți. Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău, pe acest segment de drum sunt amplasate 199 de cruci în memoria victimelor, cu unele puncte evidențiate prin grupuri de câte trei cruci.

În ultimii zece ani, pe DN2 (E85) în județul Buzău s-au înregistrat peste 900 de accidente, soldate cu 272 de decese. Cea mai alarmantă situație de depășire a limitelor de viteză a fost înregistrată pe 21 octombrie 2023, în afara localității Poșta Câlnău, unde un șofer a fost înregistrat circulând cu viteza de 221 km/h.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău, cauzele principale ale accidentelor au inclus traversări neregulamentare ale pietonilor, prezența neautorizată a acestora pe partea carosabilă, viteza neadaptată la condițiile de drum și depășiri neregulamentare.

Cătălin Radu Codescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC), a exprimat speranța că inaugurarea autostrăzii A7 va reduce numărul de accidente pe DN2 (E85) și va îmbunătăți statisticile privind siguranța rutieră. Cu toate acestea, a subliniat că situația actuală plasează România pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere, subliniind necesitatea de a continua eforturile pentru îmbunătățirea siguranței în trafic.

cnpaulescu.ro
One thought on “199 de cruci pe 85 de kilometri, pe „Drumul Morții” din Buzău”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *